Ulaznice.hr

Politika privatnosti

Pravila zaštite osobnih podataka na internet stranicama Ulaznice.hr

1. Osnovna načela privatnosti tvrtke Dekod d.o.o.

Radujemo se što Vas možemo pozdraviti na našoj web stranici i sretni smo što ste zainteresirani za našu tvrtku i usluge koje nudimo.

Zaštita Vaših podataka zaista nam je bitna i željeli bismo da ste u potpunosti upoznati s našom Politikom privatnosti te Vašim mogućnostima vezanim za zaštitu osobnih podataka.

Vlasnik stranice www.ulaznice.hr (u daljnjem tekstu "web stranica") koju ste posjetili je tvrtka Dekod d.o.o.

Voditelj zbirke Vaših osobnih podataka registrirani je ured Dekod d.o.o. na adresi Trg Dražena Petrovića 3, 10 000 Zagreb.

Dekod d.o.o kao Voditelj zbirke osobnih podataka Vaše osobne podatke koje ste naveli prilikom postupka registracije spremit će u svoje baze podataka te ih koristiti u obradama koje su nužne da bismo uspješno obavljali svoju djelatnost.

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.).

2. Obuhvat politike privatnosti

Našom Politikom privatnosti definirali smo interna pravila i procedure s ciljem sveobuhvatne zaštite Vaših osobnih podataka.

Za nas štititi Vaše osobne podatke znači sljedeće:

  1. Vaše osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt telefon, e – mail adresa) koristit ćemo isključivo za svrhu za koju smo od Vas zaprimili suglasnost.
  2. Nećemo zloupotrebljavati Vaše osobne podatke na bilo koji način koji je suprotan Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.
  3. Vaše kontakt i osobne podatke podijelit ćemo s našim partnerima koji organiziraju i vode prodaju za događaj čije ulaznice kupujete te po potrebi s dostavnim službama kako bi kupljene ulaznice mogle uspješno doći u Vaše ruke.
  4. Na Vaš zahtjev omogućit ćemo Vam uvid u Vaše podatke, obrade u kojima sudjeluju te Vam omogućiti ispravak osobnih podataka.
  5. Omogućit ćemo Vam nesmetano plaćanje putem kartica dajući nužan set informacija našim partnerima iz naplatnih sustava.
  6. Na Vaš zahtjev obrisat ćemo sve Vaše osobne podatke koje smo spremili ukoliko posjedovanje istih nije regulirano zakonskom obavezom (računi, ime i prezime na ulaznicama sportskih događaja i dr.).

Dekod d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku uzrokovanu višom silom ili drugim objektivnim razlozima kojim se uzrokuje nenamjerno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka ali jamči da će pogreška, ukoliko je moguće biti otklonjena u najbržem mogućem roku.

3. Vaša suglasnost

Upisom osobnih podataka u registracijsku formu na našim web stranicama potvrđujete da ste stariji od 16 godina, poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim podacima.

Uneseni osobni podaci u potpunosti su točni te ste ih samostalno i dobrovoljno dali tvrtki Dekod d.o.o. te ste u cijelosti suglasni da se Vaši podaci upotrebljavaju i prikupljaju u skladu sa zakonom i uvjetima naše Politike privatnosti.

Suglasni ste da podatke iz registracijske forme spremimo u našu bazu i podijelimo sa organizatorom događaja kako bismo Vam omogućili nesmetan nastavak kupnje ulaznica. Također možemo od Vas tražiti dodatnu suglasnost ako trebamo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe koje nisu spomenute u ovoj Politici privatnosti.

Nemate obvezu dati nam sve tipove suglasnosti, ali ako tako odlučite, Vaše sudjelovanje u određenim aktivnostima može biti ograničeno.

Ako date dodatnu suglasnost, uvjeti te suglasnosti prevladat će u slučaju bilo kakvog sukoba s uvjetima ove Politike privatnosti.

Prikupljanje ili prenošenje osobnih podataka državnim ustanovama i tijelima vlasti bit će ograničeno na obvezujuće pravne propise pojedine države.

4. Djeca

Suglasnost za korištenje osobnih podataka ne može nam dati osoba mlađa od 16 godina. Kako bi se osoba mlađa od 16 godina prijavila kroz registracijsku formu tražit ćemo suglasnost roditelja ili skrbnika prije prikupljanja osobnih podataka, ili kada je to potrebno zbog primjenjivih zakona i propisa.

Ukoliko ste mlađi od 16 godina molimo Vas da pogledate uvjete ove Politike privatnosti sa svojim roditeljima ili skrbnikom kako biste bili sigurni da ih razumijete i prihvaćate.

Ukoliko internom analizom zaključimo da smo prikupili podatke od osobe mlađe od 16 godina bez suglasnosti roditelja ili skrbnika, podaci mogu biti izbrisani iz naših sustava.

5. Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo

Kako bismo Vam u potpunosti omogućili da nesmetano koristite našu uslugu kupnje ulaznica putem web stranice ulaznice.hr te kupnju artikala u našoj internetskoj trgovini spremit ćemo Vaše osobne podatke u naše lokalne baze.

Pod pojmom „osobni podaci“ smatramo one podatke ili dijelove podataka kojima Vas možemo identificirati.

Prilikom registracije od Vas ćemo tražiti sljedeće podatke:

  1. Ime i prezime.
  2. Adresa i kućni broj.
  3. Mjesto, poštanski broj i država.
  4. Kontakt telefonski broj.
  5. Kontakt e – mail adresa.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies). Naši kolačići ne prikupljaju Vaše osobne podatke ali bitno nam je da razumijete njihovu svrhu. Detaljan tehnički opis kolačića i njihove upotrebe molimo Vas pronađite u poglavlju 10.

6. Kako koristimo Vaše osobne podatke

Prikupljene podatke koristimo kako bismo Vam omogućili pristup našoj web stranici putem opcije „Prijava“ te pružili željenu uslugu (kupnja ulaznica, kupnja artikla u našoj internetskoj trgovini i dr.).

Podatke koje ste s nama podijelili koristit ćemo za:

  1. Kreiranje Vašeg profila u našoj bazi korisničkih računa.
  2. Kontakt i identifikaciju za kupnju ulaznica odnosno njihovu dostavu na navedenu adresu.
  3. Evidentiranja podataka o kupnji, iznosu računa i načinu plaćanja.
  4. Podršku za sve Vaše upite, komentare i sugestije.
  5. Podršku u procesu reklamacije i odustajanju od kupnje.

7. S kim dijelimo Vaše osobne podatke

Vaši osobni podaci neće biti proslijeđeni, prodani, iznajmljeni ili posuđeni trećim stranama bez Vaše suglasnosti. Dekod d.o.o. evidentira sve Vaše osobne podatke u svojim bazama i štiti ih od neovlaštenog pristupa.

Dio Vaših osobnih podataka na temelju Vaše suglasnosti dijelimo sa svojim partnerima kako bismo Vam omogućili korištenje naših usluga. Sa našim poslovnim partnerima imamo potpisan Sporazum o zaštiti osobnih podataka tako da su Vaši osobni podaci s nama i našim partnerima sigurni.

Podatke koje ćemo podijeliti su sljedeći:

  1. Prilikom plaćanja za kupljene ulaznice Vaše podatke preusmjerit ćemo našim partnerima iz naplatnih sustava kako biste mogli uspješno izvršiti plaćanje.
  2. Kada kupite ulaznicu za željeni događaj Vaše podatke podijelit ćemo sa organizatorom događaja kako bi Vam bio osiguran ulaz.
  3. Kada želite da Vam dostavimo kupljenu ulaznicu Vaše podatke ćemo podijeliti sa dostavnim službama.
  4. Osnovni identifikacijski podaci potrebni za nesmetan ulazak na pojedini događaj bit će podijeljeni sa pružateljem usluge kontrole ulaza.

8. Zakonske regulative za kupnju ulaznica

Za pojedine događaje zakonski smo dužni prikupljati Vaše osobne podatke. Za kupnju ulaznice za sportske događaje (nogomet, košarka, tenis, skijanje i dr.) na temelju „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“ dužni smo Vas tražiti Vaše identifikacijske podatke koje potom dijelimo s organizatorom događaja.

Za sportske događaje koju su regulirani navedenim zakonom nećemo tražiti Vašu suglasnost za korištenje osobnih podataka.

9. Čuvanje vaših osobnih podataka

Vaši osobni podaci sa nama su sigurni te smo poduzeli sve mjere da bismo spriječili neovlašteni pristup, izmjenu ili zlouporabu podataka koje ste podijelili sa nama. Odnos sa našim partnerima s kojim dijelimo Vaša podatke regulirali smo posebnim sporazumima te od partnera očekujemo pridržavanje pravila.

Period čuvanje Vaših osobnih podataka ovisi o zakonskoj regulativi (računi se čuvaju 11 godina) i Dekod d.o.o. internim pravilnicima. Podatke koje nismo dužni čuvati po zakonskoj osnovi brisati ćemo iz naših baza 10 (deset) godina od zadnje aktivnosti (prijave u sustav).

Važno nam je zaštititi Vaše podatke od namjernog ili slučajnog uništavanja te stoga spremamo Vaše podatke i u naše sustave za sigurnosnu pohranu (backup). Prilikom brisanja Vaših podataka iz naših baza, nećemo odmah ukloniti podatke iz naših sustava za sigurnosnu pohranu.

10. Korištenje kolačića

Naša web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. „cookies“). Kolačići su kratki zapisi koje Vam tijekom posjete našoj web stranici pošalje sama stranica, a Vaš internet preglednik ih pohrani na računalo. Oni ne sadrže Vaše osobne podatke već omogućuju web stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama (postavke jezika, prikaz web stranice i dr). Kolačići se na Vašem računalu pamte u skladu sa postavkama također preuzetima sa web stranice.

Za korištenje i pohranjivanje kolačića na našoj stranici važna nam je Vaša suglasnost. Na našim web stranicama koristimo kolačiće koju su nužni za osnovnu funkcionalnost naše web stranice te opcionalne kolačiće Molimo da vodite računa da ukoliko onemogućite kolačiće, nećemo Vam moći garantirati potpunu funkcionalnost naše web stranice.

Prilikom prvog pristupa našoj web stranici primit ćete obavijest o postojanju kolačića te ćemo tražiti Vašu suglasnost za njihovo korištenje. Samostalno možete putem postavki svojeg web preglednika regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića.

Važno je znati da svako onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s našom web stranicom.

Ukoliko samoinicijativno ograničite korištenje kolačića Dekod d.o.o. neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i kvalitete sadržaja naše web stranice.

10.1. Neophodni kolačići

Ovaj tip kolačića bitan nam je da bi naša stranica bila potpuno funkcionalna i kako biste uspješno mogli pratiti svoju košaricu za online kupovinu. Ovaj tip kolačića ne možete samostalno onemogućiti.

Naša web stranica od ovog tipa kolačića koristi kolačić sesije aplikacije (JSESSIONID).

10.2. Opcionalni kolačići

Opcionalni kolačići uključuju kolačiće „Google Analytics“ koji nam služe kako bismo pratili posjećenost i upotrebu naše web stranice. Korištenjem ovog tipa kolačića ne dijelimo vaše osobne podatke, a rezultat praćenja zaprimamo u obliku statističkih podataka koji nam pomažu da unaprijedimo našu web stranicu.

11. Vaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontakt

Tu smo da vam pomognemo oko svih Vaših otvorenih pitanja. Molimo da nam se obratite direktno sa svim Vašim komentarima, pitanjima i sugestijama direktno na mail sluzbenik@dekod.hr ili na adresu

Dekod d.o.o. - Službenik za zaštitu podataka

Trg Dražena Petrovića 3, 15. kat

10 000 Zagreb

Naš tim odgovorit će na Vaša pitanja i zahtjeve u roku reguliranom Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Također smo za Vas pripremiti predloške zahtjeva pa Vas molimo da ih popunite, isprintate, potpišete te nam pošaljete skeniranu kopiju na mail ili poštom na navedenu adresu kako bismo ih ispunili u roku reguliranom Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

11.1. Želim uvid u moje osobne podatke

Molimo Vas da ispunite obrazac "Zahtjev za uvid u podatke ili obradu podataka" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.2. Želim ispravak svojih osobnih podataka

Podatke je moguće ažurirati korištenjem korisničkih stranica Vašeg profila direktno na našim web stranicama. Ukoliko želite ažurirati dodatne informacije, a Vaš zahtjev nije u suprotnosti sa zakonskom regulativom molimo ispunite obrazac "Zahtjev za ispravak podataka".

11.3. Želim da izbrišete moje osobne podatke

Molim vas da ispunite obrazac "Zahtjev za brisanje podataka o ispitaniku" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.4. Želim da povučete suglasnost koju sam vam dao/dala

Molim vas da ispunite obrazac "Zahtjev za povlačenje suglasnosti" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.5. Želim preuzeti svoje podatke u strojno čitljivom obliku

Molim vas da ispunite obrazac "Zahtjev za prenosivost podataka" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.6. Želim uložiti prigovor na proces obrade mojih podataka

Molim vas da ispunite obrazac "Prigovor na podatke ili proces obrade" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.7. Želim podnijeti prigovor nadzornom tijeku

Ukoliko smatrate da smo povrijedili Vaša prava te da nismo u zakonskom roku odgovorili na Vaše zahtjeve i pitanja imate pravo podnijeti prigovor direktno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

12. Izmjene Politike privatnosti

Davanjem suglasnosti na našu Politiku privatnosti pokazali ste da želite biti dio našeg tima te ćemo vas obavještavati i upoznati sa svim značajnim izmjenama naše politike privatnosti.

Košarica