Ulaznice.hr

Natrag
VAŽNIJE POLOVICE
VAŽNIJE POLOVICE
DATUM, VRIJEME:
25.05.2024., 21:00h
LOKACIJA:
Studio EXIT, Gundulićeva 37/1
CIJENA ULAZNICA:
12 €
ORGANIZATOR:
TEATAR EXIT U.O.
Slobodna mjesta:
12

Popis prodajnih mjesta

Režija: Paola Slavica

Dramaturgija: Beatrica Kurbel i Mirna Rustemović

Glume: Judita Franković Brdar i Paola Slavica

Dizajn i scenografija: Luka Borčić

Dizajn svjetla: Tomislav Maglečić

Fotograf predstave: Luka Dubroja

Produkcija: UO Teatar Mašina igre u suradnji s Teatrom EXIT

“Važnije polovice” autorski je dramski tekst dviju mladih dramaturginja Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović koji u središte postavlja dvije mlade žene pripadnice generacije popularno nazvane milenijalsi. U prikazu njihove svakodnevnice, kroz naizgled dva oprečna života – karijera i majčinstvo, autorice propituju (ne)mogućnosti današnjice kroz žensku perspektivu.

Što danas znači ona poznata fraza naših roditelja “kada smo mi imali trideset, u naše vrijeme mi smo…”? Gdje se skriva recept za sigurnu egzistenciju u moru honorarnih i poslova na određeno? Kako sretno ili barem bezbolnije živjeti čak dvije stvarnosti: fizičku i virtualnu? Što je uspjeh, a što preživljavanje? Koje ljubavne veze imaju potencijal za nešto ozbiljnije od par mjeseci ili godina ležernog nalaženja? Kada i da li uopće imati djecu, obitelj i išta stalnije u toj cijeloj džungli (ne)mogućnosti? Što sada kada smo dio Europske unije i cijeli svijet nam je na dlanu? Što nakon zadnje pjesme i fajrunta? Jesmo li hrabriji i uporniji od nekih prijašnjih generacija ili smo samo razmaženi i izgubljeni? Svakodnevica nam je rascjepkana na virtualne profile, izvješća o stanju računa na mailu, stalna uspoređivanja s prijateljima i kolegama, male i grandiozne planove koji se stvaraju i brišu brzinom fejsbučnih statusa, uzdisanja između ugode i anksioznosti i stalna propitivanja nas samih i svih koji nas okružuju.

Važnije polovice rezultat su isprekidano-kontinuiranog rada u kojem su se Beatrica i Mirna nalazile srijedom, spajajući ugodno sa korisnim – uz druženje, bilježeći crtice iz svojih života kroz prozne fragmente i osobnu prepisku u inboxu. Dodajući fikciji navedene dokumentarističke elemente, izgradili su dva ženska lika – dvije pripadnice ove široko obuhvatne generacije. Mjesto radnje su naravno prirodna staništa svih nas – kafići, i to srijedama, na polovici tjedna.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Studio EXIT, Gundulićeva 37/1
ADRESA:
Gundulićeva 37/1
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica