Ulaznice.hr

Natrag
CABARET VALESKA
CABARET VALESKA
DATUM, VRIJEME:
27.04.2024., 21:00h
LOKACIJA:
Studio EXIT, Gundulićeva 37/1
CIJENA ULAZNICA:
10 €
ORGANIZATOR:
TEATAR EXIT U.O.
Slobodna mjesta:
28

Popis prodajnih mjesta

Monodrama Cabaret Valeska poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra te cabareta. Kroz prožimanje tih triju scenskih umjetnosti dočarava se život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne, a danas pomalo zabo­ravljene glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa.

Valeska je živjela i djelovala u prvoj polovici prošlog stoljeća te je svojim stvaralaštvom udarila temelje jednom novom pravcu u umjetnosti, a kojega danas poznajemo kao performans.

Za svoga ekstravagantnog života surađivala je i prijateljevala s mnogim umjetnicima (Tennessee Williams, Federico Fellini, Bertolt Brecht, Jackson Pollock, itd.) te je inspirirala i nadahnula mnoge nadolazeće mlade autore, među kojima se ističe David Bowie.

Kolekcionirajući biografske činjenice (intervjue, pisma i videomaterija­le) razvila se ideja o predstavi koja dočarava začetak performansa. Nika Ivančić plesom, pjesmom i glumom uranja u atmosferu cabareta prošlog stoljeća, a dramski tekst inspiriran posljednjim Valeskinim intervjuom, predstavlja nam život ove umjetnice na eksplozivan i nekonvencionalan način, upravo onako kako ga je i živjela.

Predstava Cabaret Valeska nastala je kao završni rad preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

TRAJANJE: 45 min

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Studio EXIT, Gundulićeva 37/1
ADRESA:
Gundulićeva 37/1
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica