Ulaznice.hr

Natrag
Vidi kako Lokrum pere zube
Vidi kako Lokrum pere zube
DATUM, VRIJEME:
24.02.2024., 20:00h
LOKACIJA:
KMD - Velika scena
CIJENA ULAZNICA:
11 €
ORGANIZATOR:
GRADSKO KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA
Ostalo:
Vidi kako Lokrum pere zube
Slobodna mjesta:
218

Popis prodajnih mjesta

Koprodukcija Kazališta Marina Držića & Dubrovačkih ljetnih igara

„Vidi kako Lokrum pere zube“ predstava je nastala dramatizacijom istoimenog romana, hrvatske znanstvenice i spisateljice Ivane Lovrić Jović. Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23h i 20min i 3h i 20min, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja. Kakvim se sve besmislicama naš mozak brani u tim trenutcima i koga i zašto doziva u pomoć, komu se i kako obraća?

Mama – prva je riječ koju dijete kaže. Mama – prva je riječ koju kažeš kad ti je najteže (pa čak i kad misliš kako ti je otac alfa i omega tvoga postojanja).

Kroz četiri generacije žena jedne obitelji pokušavamo doznati zašto je tome tako…; pokušavamo uhvatiti ta neuhvatljiva sjećanja…; pokušavamo govoriti o „nostalgiji za svijetom koji još postoji samo u uspomenama“… 

Marijana Fumić

*Zahvala Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik na ustupanju fotografija koje se koriste u predstavi.

*U predstavi se uz autorske skladbe Žarka Dragojevića koristi i glazba u aranžmanima Bojana Beribake: L’italiano (T. Cotugno), Meraviglioso (D. Modugno/R. Pazzaglia), Nel blu, dipinto di blu (D. Modugno/F. Migliacci), Piove (D. Modugno/E. Verde), Resta cu’mme (D. Modugno/D. Verde), ES (I. Montoya)

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Gradsko kazalište Marina Držića
ADRESA:
Kovačka 1, 20 000 Dubrovnik
MJESTO:
Dubrovnik

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica