Ulaznice.hr

Natrag
Kutija od ogledala
Kutija od ogledala
Izvođač:
Petra Vukelić
DATUM, VRIJEME:
15.12.2023., 19:00h
LOKACIJA:
Teatar na Trešnjevci, Zagreb
CIJENA ULAZNICA:
10 € (75.35 Kn)
ORGANIZATOR:
CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA
Slobodna mjesta:
238

Popis prodajnih mjesta

„KUTIJA OD OGLEDALA“

„Kutija od ogledala“ autorska je monodrama glumice Petre Vukelić.
Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa.
„Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli?
Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.
Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje.
Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?
„Kutija od ogledala“ simbolikom je prožeta gorko-slatka priča o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje jer, kako kaže Eva, „nevjerojatno koliko je lako povjerovati u ružne stvari o sebi“…

TRAJANJE PREDSTAVE: 55 MINUTA
www.teatarprimavista.hr


AUTORSKI TIM

Tekst i režija: PETRA VUKELIĆ
Izvodi: PETRA VUKELIĆ
Stručni suradnik za režiju: IVA SRNEC HAMER
Stručni suradnik za dramaturgiju: IVANA GUDELJ
Maksov glas: ALAN KATIĆ
Draženov glas: MARKO JELIĆ
Tonska obrada / miks glazbe: DENIS ROSTOHAR, DLR Produkcija
Službeni fotograf: ANA ŠESTO

PRETPREMIJERA: 16. 12. 2022.
PREMIJERA: 16. 2. 2023.
IZVEDBE: 15. 2. 2023, 7. 3. 2023, 12. 4. 2023.

Petra Vukelić je kazališna, televizijska i filmska glumica te spikerica rođena u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila program klasične glume na London Academy of Dramatic Art (LAMDA) u Londonu.
Završila je osnovnu glazbenu školu, smjer glasovir. Bavi se i pjevanjem (mezzosopran).
Glumačku edukaciju nastavlja surađujući s brojnim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva: Zlatko Sviben, Victor Bodo, Chiara D'Anna, Nancy Bishop, Lee DeLong, Franz Turner, Ivana Chubbuck, Paul Weber…
Od 2018. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU).
Uz brojne nastupe u Hrvatskoj (kazalište, tv, film), u siječnju 2020. glumački je debitirala i na londonskoj kazališnoj sceni u duodrami Petera Billinghama „The Likeness“.
Umjetnička je voditeljica i osnivačica UO Kazališne družine Teatar Prima Vista.
www.petravukelic.com

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Centra za kulturu Trešnjevka
ADRESA:
Park Stara Trešnjevka 1, 10000, Zagreb
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica