Ulaznice.hr

Natrag
Drndić: LEICA FORMAT
Drndić: LEICA FORMAT
DATUM, VRIJEME:
14.06.2019., 19:30h
LOKACIJA:
HNK Ivana pl.Zajca, Rijeka
CIJENA ULAZNICA:
30/40/50/60/70/80/90/100kn
ORGANIZATOR:
HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL.ZAJCA RIJEKA
Slobodna mjesta:
442

Činjenica da Daša Drndić neće gledati predstavu rađenu prema njenom romanu „Leica format” neugodno nas upozorava na propuštene prilike prema spisateljici koja je prevođena na petnaestak jezika i dobitnica međunarodnih priznanja, a živjela je u ovome gradu.

Pišući o Rijeci „izvana” i „iznutra” autorica neprekidno preispituje vezu između čovjeka i grada: govore li građani ovoga grada istim jezikom i koriste li iste riječi kada opisuju svijet oko sebe, prepoznajemo li preko jezika „prave“ građane nekoga grada ili to prepoznavanje ovisi o nekim drugim odrednicama koje u nekim slučajevima daju naslutiti da se preko puta nas nalazi osoba koja naprosto ne pripada nigdje? Što ako je ta osoba, osim što je strankinja i žena, još i Srpkinja koja u Rijeku dolazi neposredno nakon rata i koristi riječ kao što je „boranija“? Naposljetku, kako ovaj grad živi s ljudima koji se ne daju uvezati u goblen čistog jezika, čistog grada, čiste nacije?

Predstava „Leica format“ ohrabrit će nas u prepoznavanju tuge i komike, kao i banalnosti i nasilja koji se uz nas vuku dok koračamo „svojim“ gradom. Navest će nas na suočavanje sa svakodnevnim šovinizmom kojeg pokušavamo opravdati i nazvati nekim drugim imenima.

U adaptaciji Gorana Ferčeca, nagrađivanog pisca i dramaturga i režiji predstavnice malobrojnog, ali snažnog redateljskog ženskog rukopisa Franke Perković, „Leica format” veliki je izazov za Hrvatsku dramu i njenu publiku.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
HNK Ivana pl.Zajca, Rijeka
ADRESA:
Uljarska 1
MJESTO:
Rijeka

MapaNatrag
¸

Košarica