Ulaznice.hr

Natrag
THE BLIND POET
THE BLIND POET
DATUM, VRIJEME:
24.03.2019., 19:30h
LOKACIJA:
HNK Ivana pl.Zajca, Rijeka
CIJENA ULAZNICA:
50/70/90/110/120/130/140kn
ORGANIZATOR:
HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL.ZAJCA RIJEKA
Slobodna mjesta:
234

“The blind poet” (Slijepi pjesnik) predstava Jana Lauwersa, nastala u suradnji sa skladateljem Maartenom Seghersom, premijerno je izvedena 2015. godine u sklopu “Kunstenfestivaldesarts”.

Autor dramu gradi istražujući obiteljska stabla samih izvođača na sceni, članova “Needcompany” ansambla. Pregledom sedam zanimljivih obiteljskih stabala nastaje priča čija napetost proizlazi iz različitih jezika kojima umjetnici govore, nacionalnosti kojima pripadaju te kulturnih miljea iz kojih potječu. Ideja djela potječe iz poezije Ala al-Ma’arra, arapskog slijepog pjesnika koji je djelovao između 10 i 11 stoljeća, te Wallada bint al-Mustakfija, andaluzijskog pjesnika iz 11. stoljeća, koji su svjedočili manje poznatu povijest, vrijeme kada su žene bile pismene te na pozicijama moći, ateizam uobičajena pojava, Pariz tek provincija, a nepismen je Karlo Veliki bio slavan. “Slijepi pjesnik” istražujući povijest obitelji članova “Needcompanyja” pronalazi dodirne točke i sličnosti. Tako je jedan od Janovih predaka izrađivao oklope i oružje u vrijeme Godfreya od Bouliona te je s njime putovao Njemačkom gdje ih je zaprimio predak Grace Ellen Barkey, koji je tada bio gradonačelnik.

Predstava postavlja pitanje koliko o svojoj povijesti zapravo znamo te koliko je naše povijesti određeno lažima, slučajnim susretima ili usputnim događajima, koje su u povijest upisali pobjednici?

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
HNK Ivana pl.Zajca, Rijeka
ADRESA:
Uljarska 1
MJESTO:
Rijeka

MapaNatrag
¸

Košarica