Ulaznice.hr

Natrag
Giuseppe Verdi: Macbeth
Giuseppe Verdi: Macbeth
DATUM, VRIJEME:
23.02.2019., 18:00h
LOKACIJA:
HNK Ivana pl.Zajca, Rijeka
CIJENA ULAZNICA:
50/60/80/90/100/110/120/130kn
ORGANIZATOR:
HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL.ZAJCA RIJEKA
Slobodna mjesta:
270

Kristina Kolar u ulozi snažne i zle Lady Macbeth, vladala je scenskom pričom i glumački i glasovno, dižući se beskrajnom lakoćom u kristalno čiste visine, pokretljivog glasa i potresnih zapjeva kroz prizor ludila.
Ova je izvedba pokazala snagu riječke Opere, njenog zbora i solista, koji se ne boje upustiti u zahtjevnu dramsku igru protkanu Verdijevom glazbom prepoznatljive melodičke snage i polifonog izraza.
Gloria Fabijanić Jelović, HRT Radio Rijeka

Dueti s Kristinom Kolar bili su filigranski izbrušeni vrtlog sjajne interpretativne niti i živopisnih emocija. Velike glumačke sposobnosti G. Suriana ocrtale su Macbethovu dušu kao na slikarskom platnu a posebno spomenimo mimiku lica u četvrtom činu u kombinaciji s odličnim videom Marina Lukanovića.
Luka Nalis, fiuman.hr

U agresivnim pozama i s krvlju koja obilno kaplje s njihovih ruku, lica i vojničkih strogih kostima, likovi Lady Macbeth i Macbetha gotovo nas napadaju s pozornice, i unoseći nam se u lice i pjevajući direktno naprijed prema publici, u izvrsnoj glumačkoj i pjevačkoj izvedbi Kristine Kolar i Giorgia Suriana postižu svu snagu i intenzitet zla koje im je Verdi namijenio. (…)
Upečatljiv od samoga početka, lik Macbetha u izvedbi Giorgia Suriana rastao je u svom mraku i ludilu prema kraju opere, s izuzetnom uvjerljivošću koju mu je tumač pridao svojom u prvom redu izvanrednom glumom, koja kao da je njegovom glasu dala krila – moćno i nepopustljivo je nosio kroz ulogu, dočaravši vjerno ludilo i slabost koji se miješaju s dijaboličnom naravi, već od prvog čina i ubojstva Duncana ili scene bala u drugom, pa do dueta s Lady Macbeth i arija u posljednjem činu, gotovo dirljive Pietà, rispetto, amore i moćnog oproštaja iz prve verzije opere, Mal per me che m’affidai, kojim završava opera. Giorgio Surian postigao je onu razinu tumačenja operne uloge u kojoj više ne čujemo tonove, nego značenja, misli i stanja uma njegova lika.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
HNK Ivana pl.Zajca, Rijeka
ADRESA:
Uljarska 1
MJESTO:
Rijeka

MapaNatrag
¸

Košarica