Ulaznice.hr

Natrag
PAPANDOPULO KVARTET
PAPANDOPULO KVARTET
DATUM, VRIJEME:
04.07.2022., 21:00h
LOKACIJA:
Atrij Galerije Klovićevi dvori
CIJENA ULAZNICA:
100kn
ORGANIZATOR:
KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR
Ostalo:
Večeri na Griču
Slobodna mjesta:
98

PAPANDOPULO KVARTET

Nikola Fabijanić, sopran saksofon
Gordan Tudor, alt saksofon
Goran Jurković, tenor saksofon
Tomislav Žužak, bariton saksofon


Gordan Tudor: Scene
Davor Bobić: Choral i scherzando
Tomislav Uhlik: Papandopulijada
Mirela Ivičević: Goldspell
Petar Obradović: Petrichor


Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista: Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon. Svi redom diplomirali su u razredu profesora Dragana Sremeca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista.

Uz redovito koncertiranje, članovi Kvarteta također se bave i pedagoškim radom na muzičkim akademijama i glazbenim školama, a djeluju i kao mentori predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nastupi Papandopulo kvarteta praćeni su burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike, stoga sastav s pravom nosi epitete najznačajnijeg i najeksponiranijeg domaćeg komornog sastava. Osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe hrvatskih i inozemnih autora koji mu često posvećuju svoja djela, a kontinuirano surađuje I s brojnim istaknutim glazbenicima, ansamblima i orkestrima.

Kvartet je održao je preko 200 koncerata na svim poznatim hrvatskim i međunarodnim festivalima i glazbenim manifestacijama, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja, među kojima se osobito ističu diskografska nagrada Porin za najbolju skladbu s albuma Papandopulo (2013.), diploma Milka Trnina (2019.), prva nagrada - Grand Prix u kategoriji komornih sastava i dodatna nagrada njujorške koncertne agencije Manhattan Concert Artist Award na cijenjenom 3. međunarodnom berlinskom glazbenom natjecanju (2019.), Zlatna medalja u kategoriji komorne glazbe na Međunarodnom glazbenom natjecanju u Beču te posebna nagrada koja se sastoji od objavljivanja Best of albuma za Orpheus Classical records (2021.), godišnja nagrada Daniel Marušić Osorskih glazbenih večeri za najbolji festivalski koncert (2021.), itd.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Atrij Klovićevih dvora
ADRESA:
Jezuitski trg 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica