Ulaznice.hr

Natrag
FILIP NOVOSEL, tambura/brač TIHOMIR HOJSAK, kontrabas THEODOSII SPASSOV, kaval
FILIP NOVOSEL, tambura/brač TIHOMIR HOJSAK, kontrabas THEODOSII SPASSOV, kaval
DATUM, VRIJEME:
01.07.2022., 21:00h
LOKACIJA:
Atrij Galerije Klovićevi dvori
CIJENA ULAZNICA:
100kn
ORGANIZATOR:
KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR
Ostalo:
Večeri na Griču
Slobodna mjesta:
89

FILIP NOVOSEL, tambura/brač
TIHOMIR HOJSAK, kontrabas
THEODOSII SPASSOV, kaval
Bulgaria meets Croatia - večer tradicionalne, klasične i jazz glazbe


Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi već su godinama poznati našoj javnosti kao vrhunski instrumentalisti. Osim što su sjajni virtuozi, također i pišu svoju glazbu baziranu na hrvatskoj tradiciji. Njihovi su nastupi prava poslastica za glazbene znalce, ali i pravo otkriće vrijednosti hrvatske baštine koju prenose diljem domovine i svijeta na originalan i neočekivan način. Osim u Hrvatskoj, ostvarili su zapažene nastupe u SAD-u, Kini, Belgiji, Italiji, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. U šest godina djelovanja izdali su četiri sjajna albuma, surađivali s brojnim ansamblima, solistima i pjevačima, od kojih se ističu Zagrebačka filharmonija, Tamburaški orkestar HRT-a, Gibonni, Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić, Monika Leskovar, Pero Galić, Neno Belan, Elvis Stanić i mnogi drugi.<

Jednu od takvih suradnji ostvarili su i s jednim od najvećih bugarskih glazbenika današnjice, Theodosiijem Spassovom. Ovaj poznati kavalist, vokalist, skladatelj i umjetnik nagrađen je mnogobrojnim nagradama, od kojih se ističe Grammy za suradnju sa Ženskim radijskim zborom iz Sofije. Magazin Newsweek uvrstio ga je među najtalentiranijie glazbenike cijele istočne Europe, ističući kako je Spassov “ne samo preživio postkomunističku kulturološku pustopoljinu, već je izmislio potpuno novi glazbeni žanr.”
Spassov svojim virtuoznim sviranjem kavala (bugarski tip frule) spaja bugarsku tradiciju s jazzom, uz vidljive utjecaje klasične glazbe, ali i glazbe drugih kultura i naroda, baš kao što Hojsak i Novosel to vješto čine svirajući tamburu i kontrabas.

Njihova suradnja započela je 2016. godine, kada su Hojsak i Novosel na svom prvijencu Bow vs Plectrum pozvali Spassova da im gostuje na albumu. Nakon toga Theodosii Spsassov poziva naš dvojac na turneju u Bugarsku, gdje je i došlo do ideje o ovakvoj koncertnoj suradnji.

Na večerašnjem programu naći će se originalne skladbe Hojsaka i Novosela te originalne skladbe passova, kao i obrade hrvatskih i bugarskih tradicijskih pjesama i napjeva.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Atrij Klovićevih dvora
ADRESA:
Jezuitski trg 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica