Ulaznice.hr

Natrag
Festival hrvatskih kantautorica
Festival hrvatskih kantautorica
Izvođač:
SARA RENAR I IVANA PICEK
DATUM, VRIJEME:
24.08.2019., 21:00h
LOKACIJA:
Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Zagreb
CIJENA ULAZNICA:
50kn
ORGANIZATOR:
UDRUGA "SCENA AMADEO"
Ostalo:
U slučaju kiše koncert će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca
Slobodna mjesta:
140

Festival hrvatskih kantautorica je dvodnevno slavlje kojim obilježavamo nezaobilazno jaku prisutnost žena na domaćoj glazbenoj sceni u posljednjih deset godina. One su autorice teksta, instrumentalistice, producentice, skladateljice, svoje vlastite umjetničke i kretivne direktorice. Naoružane stavom, glasom, raznim instrumentima, sa i bez pratnje, žanrovski su vrlo različite - ali ako bismo probali  tu kreativnu eksploziju staviti pod jedan zajednički nazivnik one su svakako - "kantautorice" . Glavni glazbeni program festivala čine nastupi Nine Romić, Luce, Ivane Picek i Sare Renar, a popratni program začiniti će promocija kompilacije Aquarius records "Femme Nouvelle", tribina o pojavi kantautorica na hrvatskoj sceni (moderira Antonela Marušić) te inserti dvaju dokumentarnih filmova koje se bave specifičnim valom domaćih ženskih glazbenica.

Glazbeni program prve večeri festivala čine nastupi Ivane Picek i Sare Renar, uz goste.

SARA RENAR je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a isti album je zaslužio nominaciju za IMPALA europski album godine. Posljednji live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. U posljednje četiri godine Sara je zabilježila oko 300 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je sa kazalištem (Montažstroj, SKRO, česta je suradnica književnih manifestacija "Goranovo proljeće", "Tko Čita?", "Sjećanje na Tina" i "Doručak kod Krleže"  te  je dio pilot projekta Europske Unije za potporu mladih glazbenika"European Music Incubator".

IVANA PICEK Pi je electro-fairy-freaky-pop projekt iza kojeg stoji Ivana Picek, koja je 2017. sama snimila i izdala na sve strane hvaljen album ‘Časna lubanjska’, koji je uvrštavan na liste najboljih albuma iste godine u lokalnim i stranim medijima. Kritika ju hvali na sve strane, a Pi, prije nego je postala Pi, nastupala je kao Ivana Picek, te je izdala dva albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene. Postupno se počela preobražavati u analogno-elektroničku vilu, a kažu ljudi da je Pi vani, bila bi velika zvijezda.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Zagreb
ADRESA:
Demetrova ul. 1, 10000, Zagreb
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica