Ulaznice.hr

Natrag
MIDSUMMER SCENE: Shakespeare “Romeo & Juliet”
MIDSUMMER SCENE: Shakespeare “Romeo & Juliet”
Izvođač:
Redatelj: Sean Aita
DATUM, VRIJEME:
23.06.2019., 21:30h
LOKACIJA:
Tvrđava Lovrjenac, Dubrovnik
CIJENA ULAZNICA:
200/250/300/350kn
ORGANIZATOR:
BRILLIANT EVENTS D.O.O.
Ostalo:
Performed in English
Slobodna mjesta:
117

Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanom Sezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti predstava Romeo i Julija. Ta će se najglasovitija ljubavna priča na svijetu prvi puta na Lovrjencu čuti na engleskom jeziku. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontest početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

Sean Aita, koji prvi puta režira u Hrvatskoj, nagrađivani je britanski redatelj i član Trinity Collegea u Londonu, a već tridesetak godina piše i režira za Bečko englesko kazalište u čiji je glavni repertoar bila uvrštena velika festivalska uspješnica Midsummer Scene-a iz 2016.-e godine, predstava Na Tri kralja.

Ove godine iskusni devetočlani ansambl predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo. Ovaj mladi glumački dvojac nedavno je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu kao najbolji u klasi i upravo će im Dubrovnik obilježiti početak karijere.

Sve ostale uloge u predstavi igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey,
Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob I hrvat Filip Krenus.
Izvedbe ove rane Shakespeareove tragedije saživjet će s prostorom tvrđave Lovrjenac uz pomoć kostimografkinje i scenografkinje Maire Vazeou koja svojim radovima predstavlja Grčku na Praškom kvadrinalu scenografije i kazališne arhitekture, dok će dizajn svjetla kreirati Aleksandar Mondecar.

Festival Midsummer Scene počinje 21. lipnja i traje do 7. srpnja. Osim nove premijere Romea & Julije koju će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, pripremili smo i druga događanja poput koncerta, cabareta, gostovanja, i Držića na engleskom jeziku.
Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Tvrđava Lovrjenac
ADRESA:
Ul. od Tabakarije 29
MJESTO:
Dubrovnik

MapaNatrag
¸

Košarica