Ulaznice.hr

Natrag
HOERSPIEL – MALA IGRA ZA SLUŠANJE (I GLEDANJE)
HOERSPIEL – MALA IGRA ZA SLUŠANJE (I GLEDANJE)
DATUM, VRIJEME:
05.09.2022., 20:00h
LOKACIJA:
Mjesni odbor Voćarska (Voćarska cesta 71)
CIJENA ULAZNICA:
60kn
ORGANIZATOR:
TEATAR EXIT U.O.
Slobodna mjesta:
20

Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)  predstava je koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su, tada vrlo popularne radiodrame, išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena, a ponekad i sumnjičava publika tih se večeri okupljala oko radioaparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući, a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet. Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, “malim ljudima unutar radijske kutije”, Hoerspiel na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije.
I dok je 1973. godine, u dokumentarnoj radiodrami Ad Libitum, Zvonimira Bajsića, Mirana Kučiša i Maksa Jurjevića, jedna baka izrazila želju da ljudi koje ona čuje na radiju izađu otamo i dođu podijeliti ručak s njom, u predstavi Hoerspiel radio poziva vas da uđete u njega. Bez ručka, ali uz čašicu domaće rakije.

Ova izvedba je, uz malu izložbu knjiga i albuma, posvećena preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru, glazbeniku, radijskom autoru i prijatelju Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta
Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica