Ulaznice.hr

Natrag
TAJNI DNEVNIK ADRIANA MOLEA
TAJNI DNEVNIK ADRIANA MOLEA
DATUM, VRIJEME:
26.03.2023., 11:00h
LOKACIJA:
GK "ŽAR PTICA"
CIJENA ULAZNICA:
5.50 € (41.44 Kn)
ORGANIZATOR:
GRADSKO KAZALIŠTE ŽAR PTICA
Slobodna mjesta:
78

Popis prodajnih mjesta

Režija: Saša Broz
Igraju: Bogdan Ilić, Vesna Ravenšćak, Filip Nola, Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski
Prijevod: Zlatko Crnković
Dramatizacija: Dora Delbianco
Scenografija: Sara Haas
Kostimografija: Marita Ćopo
Scenski pokret: Blaženka Kovač Carić
Glazba: Stanislav Kovačić
Video materijali: Lovro Mrđen
Jezična savjetnica: Ines Carović
Premijera: 8. travnja 2022.
Za dob: 13+

Voljeni Adrian Mole

Ući kroz tajna vrata u svijet Adriana Molea poseban je privilegij.

Postaviti na scenu priču lika čiji je glas utjecao na brojne generacije otkad je nastao, uzbudljivo je i inspirativno iskustvo. Adrian je u svoj doživljaj svijeta, obitelji i prijatelja utkao prepoznatljivu humornu perspektivu koja se trajno upisala u suvremenu dnevničku prozu i zauvijek ostavila svoj trag u srcima svakog čitatelja.

Hit roman autorice Sue Townsend, prema kojem nastaje ova predstava, prvi je u nizu od devet knjiga o tom popularnom tinejdžeru. Objavljen je 1982., a uskoro nakon toga, prodao se u nekoliko milijuna primjeraka. Danas, kada spomenemo lik Adriana, većini je prisutnih prva asocijacija upravo Mole. Odrasli smo uz njega, dijelili njegove brige i pratili prva zaljubljivanja te nas je osvojio svojom neposrednošću i originalnošću. Ova predstava nastaje upravo zato da bi se vrijedno iskustvo poznavanja tog neodoljivog lika prenijelo i na naše najmlađe. Glas tom poznatom tinejdžeru dala je autorica, koja je tada imala tridesetak godina. Pisala ga je iz perspektive majke sa sinom baš tog uzrasta, čiji unutarnji svijet toliko malo poznaje, da ju svaki put snažno iznenadi. Tako nastaje ideja o formi dnevnika, onoj najintimnijoj, ispovjednoj prozi u kojoj možete lagati samo sebe, ali i u tom slučaju, to činite sa stavom i na svoj način autentično.

Sue Townsend opisala je svojeg Adriana na način da polovicu čini ona sama, a drugu polovicu preostali dio čovječanstva. Sjedinila je, dakle, u njemu neke univerzalne ljudske istine, on je postao svatko od nas, naš unutarnji glas koji se trudimo ojačati, glas propitivanja, bunta, nesigurnosti, plahosti, ljutnje… Svega onoga što trajno tinja u nama i čemu samo ponekad dopustimo da izbije na površinu. Adrian u ovom romanu opisuje razvod svojih roditelja, teške trenutke u kojem mu knjige koje obožava služe kao obrana od teških emocija. Isto tako, kao strastveni čitatelj, na posve jedinstven način doživljava svijet i postaje mnogo više od štrebera, kako ga pogrdno nazivaju.

Naša je zemlja prva uvrstila ovu priču u obaveznu lektiru, a njezin će život na sceni, vjerujemo, još jednom pokazati zbog čega toliko volimo Adriana, Pandoru, Nigela, mamu, tatu, Berryja i sve ostale likove… danas, kao i prije 40 godina – uvijek je pravo vrijeme za Adriana Molea.

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Gradsko kazalište Žar ptica
ADRESA:
Bijenička 97
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica