Ulaznice.hr

Natrag
Orašar
Orašar
DATUM, VRIJEME:
29.12.2020., 18:00h
LOKACIJA:
Kazalište Trešnja
CIJENA ULAZNICA:
40kn
ORGANIZATOR:
GRADSKO KAZALIŠTE "TREŠNJA"
Slobodna mjesta:
42

Orašar i mišji kralj“ umjetnička je bajka koju je 1816. godine napisao veliki njemački romantičarski pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Poslužila je kao inspiracija za jedan od najpoznatijih i djeci najomiljenijih svjetskih baleta, koji u božićno doba ne silazi sa svjetskih pozornica, kao i za brojne književne i filmske adaptacije.

Naša se predstava, u verziji Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića, na nov i neobičan način igra s originalnim Hoffmannovim zapletom, u kojem jako pametna i znatiželjna djevojčica Marie i njezin isto takav brat Fritz upoznaju neočekivane, fantastične likove i svjetove, uz pomoć svog voljenog kuma, genijalnog izumitelja Drosselmeiera.

On im za Božić donosi dar koji je sam napravio – čovjekoliki stroj za čišćenje orašastih plodova, naizgled neživog Orašara.  Međutim, za to je stvorenje vezana uzbudljiva priča, koja i nama u dvadeset prvom stoljeću ima puno toga za reći. O prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte, ružnoći osvete, o veličanstvenom ljudskom umu i imaginaciji za koje ne postoje prepreke ni granice. Naša ja predstava namijenjena i malima i velikima, svi će u njoj moći naći nešto za sebe, ako je budu gledali otvorenih očiju i srca.
Kao što na kraju predstave kaže Marie:

„Te čarobne stvari mogu vidjeti samo oni, koji za to imaju oči. Vi ste ih vidjeli, djeco, zar ne?“

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Kazalište Trešnja
ADRESA:
Mošćenička 1
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Košarica