Ulaznice.hr

Natrag
TIMM THALER ILI PRODANI SMIJEH
TIMM THALER ILI PRODANI SMIJEH
DATUM, VRIJEME:
22.09.2019., 11:00h
LOKACIJA:
Kazalište Trešnja
CIJENA ULAZNICA:
40kn
ORGANIZATOR:
GRADSKO KAZALIŠTE "TREŠNJA"
Slobodna mjesta:
310

Roman Timm Thaler ili prodani smijeh njemačkog autora Jamesa Krüssa prvi je puta objavljen davne 1962. godine i vrlo brzo postao je omiljeno štivo mnogih osnovnoškolaca.

Timm Thaler siromašni je dječak zvonkog imena i zvonkoga smijeha. Nesmotreno potpisavši ugovor s dijaboličnim moćnikom, barunom Garvom, gubi najvrjedniji dio sebe – svoj neodoljivi, zarazni smijeh. U zamjenu za smijeh Barun mu daje jednu sasvim posebnu sposobnost – sposobnost dobivanja svake oklade. Iako mu ta sumnjiva trgovina donosi u život bijeg iz siromaštva, a jednom nemogućom okladom postaje i najbogatiji dječak na svijetu, Timm vrlo brzo shvaća da je gubitkom svog smijeha, zapravo izgubio sebe. Bogatstvo koje mu sada stoji na raspolaganju ne može zamijeniti njegov gugutavi smijeh, smijeh koji ga je činio neponovljivim, koji ga je hrabrio u najtežim trenutcima, koji mu je dao istinsku radost i slobodu.

Tužnog i ozbiljnog lica neprestano smišlja najrazličitije oklade u nadi da će barem jednu izgubiti i tako izgubljenom okladom poništiti ugovor s Barunom i vratiti svoj smijeh. No svi njegovi napori ostaju uzaludni, sve dok se u priču, jednoga dana, sasvim slučajno ne uplete Krešimir, novinar koji odluči pronaći odgovor na pitanje zašto se dvanaestogodišnji Timm prestao smijati?

Timmova potraga za smijehom tako postaje njegova, ali i naša potraga za samima sobom. Podsjeća nas na to gdje se skriva ono najvrjednije što ćemo ikada posjedovati i uči nas jednu od najvažnijih lekcija da se nikad, ali baš nikad ne zaboravimo smijati, jer upravo je smijeh odraz naše unutarnje slobode i nesputanosti.

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Kazalište Trešnja
ADRESA:
Mošćenička 1
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica