Ulaznice.hr

Natrag
BLIZANKE
BLIZANKE
DATUM, VRIJEME:
18.05.2019., 17:00h
LOKACIJA:
Kazalište Trešnja
CIJENA ULAZNICA:
40kn
ORGANIZATOR:
GRADSKO KAZALIŠTE "TREŠNJA"
Slobodna mjesta:
255

Kazalište Marina Držića gostovat će u svibnju 2019. s predstavom Blizankeu kazalištu Trešnja.  Prema tekstu Ericha Kästnera predstavu je adapatirala Nikolina Rafaj a režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger.

Blizanke je roman njemačkog književnika Ericha Kästnera, autora dječjih romana kojih se svi uvijek rado prisjećamo poput Emila i detektivaLetećeg razreda i brojnih drugih. Roman Blizanke doživio je veliki uspjeh diljem svijeta i preveden je na mnoge svjetske jezike, a postao je još i poznatiji kada je po njemu snimljen nezaobilazni film Zamka za roditelje.

Ljetni izviđački kamp prije svega želi naučiti „izviđačice u nastanku” kako biti samostalne i snalažljive u svakoj očekivanoj prilici i neočekivanoj neprilici – upravo  to geslo postaje misao vodilja djevojčicama Loti i Lujzi koje se nenadano susreću u kampu i otkrivaju kako su sestre. Početak je to vrlo napete priče, još većeg prijateljstva i nemjerljive ljubavi dviju razdvojenih sestra, koja se dodatno zapetljava u trenutku odluke djevojčica da zamijene uloge. Za svoje godine suviše ozbiljna Lota, koja je živjela s majkom, odlazi ocu, a Lujza, vječno raščupane kose, dolazi majci. Djevojčice koje su mislile kako će im spavanje pod zvjezdanim nebom biti najzanimljiviji dio ljeta, nađu se pred pustolovinom većom nego što su to mogle sanjati. Ulazak u njima potpuno nove, nepoznate svjetove, zahtijeva od djevojčica ispunjavanje teških zadataka kako bi održale svoje paravane – pojesti pet palačinka odjednom, naučiti kuhati u jednom danu, imati neuredan ormar i lakirati nokte u rozo! Sve zadatke djevojčice će vješto prebroditi kako bi pokušale saznati odgovore na pitanja „Zašto su se roditelji uopće rastali?”, „Kako su uspjeli tajiti činjenicu da su dvije?” i najvažnije „Na koji način mogu ponovno postati obitelj?”. Koliko god različite bile, baš kao i obitelji u kojima su odrastale, djevojčicama jedna stvar ostaje uvijek zajednička, sestrinska ljubav kojoj ništa i nitko ne može stati na put.

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Kazalište Trešnja
ADRESA:
Mošćenička 1
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica