Ulaznice.hr

Natrag
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH Zagrebačka filharmonija
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH Zagrebačka filharmonija
DATUM, VRIJEME:
10.12.2022., 10:00h
LOKACIJA:
Lisinski - Mala dvorana
CIJENA ULAZNICA:
50 Kn (6.64 €)
ORGANIZATOR:
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
Ostalo:
Koncertna predstava u sklopu MINIMINI ciklusa Zagrebačke filharmonije
Nema ulaznica u online prodaji.

Zagrebačka filharmonija za svoju je najmlađu publiku u ovo najiščekivanije doba godine pripremila posebnu koncertnu predstavu Božić kod Zimogroznih koja će biti izvedena 3. i 4. prosinca, a s namjerom da kroz zanimljivu fabulu, pjesmu, ples i igru utjelovljene u likove Zime i Groznog, jelke Jelice, ptičice Krešimira, djevojčice Marie i njezinog oca, umotane u raskošni glazbeni omot tradicionalnih božićnih pjesama i glazbe u izvedbi orkestra, pokaže da Božić nisu samo pokloni i njihovo (pomalo) zasljepljujuće  blještavilo, božićni artikli, svjećice, lampice, slatkiši i adventski šušur.
 
Zima i Grozni su likovi koji nikako ne vole sve te pretjerane ukrase, lampice, kičaste štandove, kobasice i germknedle.
S druge strane, tu su otac i kći koji, od kada su ostali sami, ne znaju kako voditi obiteljski život, kako se ponašati, a u božićno vrijeme zajedništva to je nekako osobito teško. Djevojčica Maria piše pismo nepoznatom prijatelju i moli da Božić bude onakav kao što je bio prije, kada je mama bila tu. Igrom okolnosti pismo završava kod kradljivca pisama - Groznog i tu počinje ledeni zaplet. Zima, koja skuplja poštanske marke i od njih pravi umjetničko djelo - zid neispunjenih želja - otvara posljednje Marijino pismo i odljepljuje posljednju markicu, koja se čvrsto drži za kuvertu i ne da da je zalijepi na zid. Zima i Grozni, nakon što pročitaju njezino pismo, shvate da djevojčica nema razmažene želje kao većina, već da želi samo da tata ispoha piceka kao što je to radila njezina mama i da ukrase jelku kao nekad, prisjete se svog djetinjstva i raznježe. Odluče joj pomoći i kreću u avanturu spašavanja Božića.
U ovoj našoj priči, Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost.
Pozivamo Vas da podijelimo radost Božića zajedno, i da prekrasan doživljaj koji će djeca ponijeti s ove koncertne predstave bude naš i vaš  božićni poklon njima.
Božić kod Zimogroznih predstava je namijenjena dobnoj skupini od 4 do 11 godina. I za sve one starije od toga koji žele sudjelovati u čarobnoj igri glazbene, književne i scenske umjetnosti.
 
Kroz zanimljive dječje književne klasike, ali i projekte suvremenih hrvatskih autora (glazbenih i književnih), djecu ćemo uvesti u čaroliju glazbene, književne i scenske umjetnosti, na izuzetno atraktivan i zabavan način, uz sudjelovanje filharmonijskog orkestra, a pod vodstvom renomiranih svjetskih dirigenata i u izvedbi vrhunskih hrvatskih glumaca.
Pretplatnici Crvenog, Plavog i OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije prilikom kupnje ulaznice za koncertne predstave MINIMINI CIKLUSA ostvaruju poseban popust od 20% na blagajni Zagrebačke filharmonije.

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica