Ulaznice.hr

Natrag
MINIMINI CIKLUS - NAPOKON ORKESTAR
MINIMINI CIKLUS - NAPOKON ORKESTAR
Izvođač:
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA, ZAGREB
DATUM, VRIJEME:
26.10.2022., 10:00h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
40 Kn (5.31 €)
ORGANIZATOR:
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
Slobodna mjesta:
20

Popis prodajnih mjesta

Najnovija koncertna predstava iz MINIMINI ciklusa Zagrebačke filharmonije napokon otvara vrata svog doma 26. listopada u 10h u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog za zagrebačku najmlađu publiku.

„Napokon orkestar” u režiji Petre Radin, skladatelja Marina Rabadana i izvedbi Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića, te solista Josipe Bilić i Marka Hergešića, uvodi nas u svijet glazbe kroz priču o gradu Zvukogradu. U njemu su, u ulici Nota, živjele četiri velike obitelji. Obitelj Gudić–Žicić, Udaraljkić, Limarić i Drvić–Puhić. Svi instrumenti su bili različiti, niti jedan potpuno isti, a opet su živjeli u zajedništvu. Iako se nisu međusobno previše družili, nego samo unutar svojih grupa, dijelili su note, tonalitete, ritam, tempo  i imali su istog dirigenta – gradonačelnika Frakića. I jedan jednostavan, skladan život. No, baš zato što je gradonačelnik poznavao izvrsnost svakog instrumenta, nikako se nije mogao pomiriti s prosječnošću. Uvijek je govorio da je glazba nešto uzvišeno i da nikako ne smije biti prosječna. Ona zaslužuje biti najbolja, zahtjeva pomicanje granica.

„Napokon orkestar” je predstava o ljepoti zvuka, harmonije i orkestralnog muziciranja. Kroz ljubavnu priču između gospodina Klavirića i gospođe Oboe d'Amore, ritam grada uz Udaraljkiće, nezaboravan tulum uz Limariće, te stoljetnu svađu između Gudić-Žicića i Drvić–Puhića otkrivamo ljepotu različitosti svakog pojedinog instrumenta, ali i važnu ulogu svakoga od njih u orkestru, te njihovu veliku čežnju za harmonijom.

Također, ova glazbena poslastica za djecu okuplja niz vrsnih umjetnika iz Hrvatske, a među njima su kostimografkinja Dženisa Pecotić, scenograf Branko Lepen, koreografkinja Tihana Strmečki, autorica video animacija Antonija Veljačić, autorica rekvizita Dunja Niemčić, dizajner svjetla Martin Šatović, koautorica Paola Radin i na kraju najvažnije – cijeli jedan orkestar vrsnih glazbenika.

Dame i gospodo,

Napokon orkestar!

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica