Ulaznice.hr

Natrag
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH - Zagrebačka filharmonija
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH - Zagrebačka filharmonija
DATUM, VRIJEME:
19.12.2019., 10:00h
LOKACIJA:
Lisinski - Mala dvorana
CIJENA ULAZNICA:
50kn
ORGANIZATOR:
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
Ostalo:
Koncertna predstava u sklopu MINIMINI ciklusa Zagrebačke filharmonije
Slobodna mjesta:
13

BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH Koncertna predstava u sklopu MINIMINI ciklusa Zagrebačke filharmonije

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA Dirigent: DINKO APPELT Tekst/Režija: PETRA RADIN Glazba: DUBRAVKO PALANOVIĆ Gluma i vokali: JAN KEREKEŠ, HANA HEGEDUŠIĆ, DRAŽEN BRATULIĆ, TIA MIKIĆ/LORA SIMIKIĆ

Nakon sjajne Ježeve kućice (koju, ako još niste, možete posjetiti u ožujku) , MINIMINI ciklus nastavlja sa svojom hrabrom misijom širenja glazbe, razvlačenja osmijeha i krčenja puta do dječjih srca!

Zagrebačka filharmonija za svoju je najmlađu publiku u ovo najiščekivanije doba godine pripremila posebnu koncertnu predstavu Božić kod Zimogroznih koja će biti premijerno izvedena 11. prosinca, a s namjerom da kroz zanimljivu fabulu, pjesmu, ples i igru utjelovljene u likove Zime i Groznog, jelke Jelice, ptičice Krešimira, djevojčice Marie i njezinog oca, umotane u raskošni glazbeni omot tradicionalnih božićnih pjesama i glazbe u izvedbi orkestra, pokaže da Božić nisu samo pokloni i njihovo (pomalo) zasljepljujuće blještavilo, božićni artikli, svjećice, lampice, slatkiši i adventski šušur.

Zima i Grozni su likovi koji nikako ne vole sve te pretjerane ukrase, lampice, kičaste štandove, kobasice i germknedle. S druge strane, tu su otac i kći koji, od kada su ostali sami, ne znaju kako voditi obiteljski život, kako se ponašati, a u božićno vrijeme zajedništva to je nekako osobito teško. Djevojčica Maria piše pismo nepoznatom prijatelju i moli da Božić bude onakav kao što je bio prije, kada je mama bila tu. Igrom okolnosti pismo završava kod kradljivca pisama – Groznog i tu počinje ledeni zaplet. Zima, koja skuplja poštanske marke i od njih pravi umjetničko djelo – zid neispunjenih želja – otvara posljednje Marijino pismo i odljepljuje posljednju markicu, koja se čvrsto drži za kovertu i ne da da je zalijepi na zid. Zima i Grozni, nakon što pročitaju njeno pismo i shvate da djevojčica nema razmažene želje kao većina, već da želi samo da tata ispoha piceka kao što je to radila njena mama i da ukrase jelku kao nekad, prisjete se svog djetinjstva i raznježe. Odluče joj pomoći i kreću u avanturu spašavanja Božića.

U ovoj našoj priči, Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost.

Pozivamo Vas da podijelimo radost Božića zajedno, kroz i da prekrasan doživljaj koji će djeca ponijeti s ove koncertne predstave bude naš i vaš božićni poklon njima.

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica