Ulaznice.hr

Natrag
Isus, sin čovječji
Isus, sin čovječji
DATUM, VRIJEME:
18.05.2021., 20:00h
LOKACIJA:
Gradsko kazalište mladih Split
CIJENA ULAZNICA:
50kn
ORGANIZATOR:
GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH
Slobodna mjesta:
16

Nova produkcija Gradskog kazališta mladih donosi sasvim drugačije viđenje scenskog uprizorenja. Riječi otvorenosti, propitkivanja, suosjećanja i nade otvaraju se kao predložak kazališnog uprizorenja koje je i više od toga…

ISUS, SIN ČOVJEČJI, predstava je neuobičajenog oblika i sadržaja. Glumac i teolog Belmondo Miliša, interpretaciju tekstova glasovitog pjesnika i mistika Kahlila Gibrana kombinira s vlastitim promišljanjima o biti Isusove poruke. Pritom zastupa i daje glas svim kutovima gledanja – kršćanskim, agnostičkim i ateističkim. Deset Gibranovih tekstova, deset je likova, imaginarnih Isusovih suvremenika koji svaki sa svojim uvjerenjima i temperamentima predstavljaju ljudske tipove i društvene klase i kao takvi izlažu dojmove o neobičnom čovjeku kojega su susreli. Ima tu bijesa, nerazumijevanja, mističnog prosvjetljenja itd. Upravo zbog toga ovi tekstovi nikada nisu izgubili svoju suvremenost jer u navedenim tipologijama s lakoćom razaznajemo psihološke i društvene modele našeg vremena.

Gibranovi tekstovi samo su polazište za autorski dio Milišinog teksta. Nije to tekst u klasičnom smislu riječi već vrlo slobodan oblik komunikacije sa samim sobom i s publikom. Autor koji je dobar dio života posvetio proučavanju religija, iznosi svoja razmišljanja, iskustva i nedoumice. Anegdotalno, provokativno u slobodnoj formi koja dopušta uključivanje publike i pitanja, ova predstava je prvi korak GKM-a ka otvaranju filozofskog, dijaloškog oblika kazališta.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Gradsko kazalište mladih Split
ADRESA:
Trg Republike 1
MJESTO:
Split

Mapa

Natrag
¸

Košarica