Ulaznice.hr

Natrag
P. Handke: KASPAR
P. Handke: KASPAR
DATUM, VRIJEME:
01.04.2023., 20:00h
LOKACIJA:
Velika dvorana Teatra &TD
CIJENA ULAZNICA:
8 € (60.28 Kn)
ORGANIZATOR:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU
Ostalo:
Cijena ulaznice za &TD je 8 eura, studenti i umirovljenici svoj popust od 50% (4 eura) ostvaruju isključivo na blagajni kazališta kao i članovi pojednih umjetničkih društava te sindikata.
Slobodna mjesta:
148

Popis prodajnih mjesta

Redatelj: Hrvoje Korbar
Adaptacija teksta i dramaturgija: Nikolina Rafaj
Prema prijevodu Snješke Knežević
Scenski pokret: Matea Bilosnić
Kostimografija: Ana Fucijaš
Scenografija, projekcije i oblikovatelj svjetla: Ivan Lušičić Liik
Skladatelj: Ivan Josip Skender
Izvode: Boris Barukčić, Lucija Dujmović, Matea Bilosnić, Andrej Kopčok i Romano Nikolić

Sve što se veže uz personu Kaspara Hausera obavijeno je određenom dozom zagonetnosti - rođenje mu je nepoznato, a smrt tajanstvena. Možda je upravo zato inspirirao brojna umjetnička djela, poput Herzogovog filma ili Handkeove drame koja je postala i jednom od kultnih predstava Teatra &TD, u režiji Vladimira Gerića Ivicom Vidovićem u naslovnoj ulozi.

Kaspar koji je znao izgovoriti samo jednu rečenicu podvrgava se procesu socijalizacije kroz koji ulazi u jezik te posljedično i u društvo, no Handke ne portretira njegov dokumentarni put, već ukazuje na manipulativna svojstva jezika kao okoline koja oblikuje individuu na način kako bi ona što više “odgovarala” samom društvu. Kaspar tako postaje model jedne ljudske sudbine koja pokazuje do koje je mjere društvo u stanju modelirati kako bi zadovoljilo vlastite potrebe.

Nova predstava koja nastaje po motivima Handkeove drame Kaspar inspirira se dramaturškim silnicama internetskog bespuća, poput ulančavanja novih tabova, neprestanog izmicanja pažnje, kao i sveprisutnog ready-made jezika te ovog Kaspara smješta u samo središte procesa učenja satkanog od jezičnih manipulacija, ispražnjenih fraza i izjednačavanja informativne kvantitete s kvalitetom.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Kazalište teatar ITD
ADRESA:
Savska cesta 25
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica