Ulaznice.hr

Natrag
A. L. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ?
A. L. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ?
DATUM, VRIJEME:
28.02.2020., 20:00h
LOKACIJA:
dvorana SEK Teatra &TD
CIJENA ULAZNICA:
50kn
ORGANIZATOR:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU
Slobodna mjesta:
21

A. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ?

Autorski tim: Lea Anastazija Fleger, Katarina Strahinić, Robert Španić
Režija: Lea Anastazija Fleger
Igraju: Katarina Strahinić i Robert Španić
Scena i kostimi: Ana Sarić
Glazba: Milorad Stranić

Zašto šutiš? dominantno je neverbalna (ali izrazito dramska) predstava u kojoj gledamo ključne momente u životu jednog potpuno običnog para. U ovome slučaju žene i muškarca.

Scene koje gledamo su ključni trenutci iz njihova života. One nisu sjećanja na svađe, prepirke, vjenčanja, zabave, proslave, rođendane ili obljetnice. Ne prikazuju se velike, atraktivne scene. U fokusu su momenti koji dolaze nakon njih. Ne gledamo genezu, niti uzroke partikularne situacije. Gledamo posljedice konflikata, ono što se događa kada vrhunac momenta više ne postoji i kada se treba nositi i suočiti s posljedicama određene situacije. Tada i ondje nastupaju dramatične tišine.

Komunikacija je glavna tema predstave. Svaki par na svijetu ima autentičan, specifičan način međusobne povezanosti i komunikacije. Ona je vrlo često potpuno strana, nepoznata drugim ljudima. Ona je razumljiva samo onima koji su je uspostavili. Neka rečenica, čak neka riječ, može biti velika priča za sebe koja se dogodila u pretpovijesti komada.

Bavimo se specifičnim tipom komunikacije, koji najčešće izbjegava razgovor o esenciji problema. Ono što je skriveno u neizgovorenom postaje važnije, i u ovom slučaju kazališno bitnije od riječi koje se izgovore. Od izgovorenog teksta mnogo su bitnije okolnosti situacija (i predsituacija), te odnosa (i predodnosa) lica na sceni.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Kazalište teatar ITD
ADRESA:
Savska cesta 25
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Košarica