Ulaznice.hr

Natrag
GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU -MESSIAEN- ONKRAJ VREMENA I PROSTORA
GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU -MESSIAEN- ONKRAJ VREMENA I PROSTORA
DATUM, VRIJEME:
06.10.2022., 20:00h
LOKACIJA:
Mala dvorana
CIJENA ULAZNICA:
50 Kn (6.64 €)
ORGANIZATOR:
HRVATSKO DRUŠTVO GLAZBENIH UMJETNIKA
Slobodna mjesta:
259

Popis prodajnih mjesta

DAVOR REBA, klarinet
ALINA GUBAJDULLINA, violina
DORA KUZMIN, violončelo
JULIA GUBAJDULLINA, klavir 
 
„Olivier Messiaen – onkraj vremena i prostora“ 
 
Olivier Messiaen napisao je svoj kvartet simboličnog naziva „Za kraj vremena“ 1940. za vrijeme zarobljeništva u njemačkom logoru Stalag VIII-A u Gorlitzu. Dijeleći svoju sudbinu s još troje kolega glazbenika, počinje pisati trio koji kasnije prerasta u kvartet. Ovaj, do tada neobičan sastav premijerno je izveden 1941. pod kišom u dvorištu logora. Sam Messiaen piše kako mu je to duboko i dirljivo iskustvo ostavilo neizbrisiv trag u njegovu biću tj., dojam „onkraj vremena i prostora“. Na „službenoj“ premijeri u Parizu, Messiaen je uz kvartet postavio svoju „Temu s varijacijama“ pisanu 1932., djelo sličnih muzičkih svojstava, koje se otada često izvodi uz kvartet.
 
Uz 80. obljetnicu premijernog izvođenja djela Davor Reba, Alina Gubajdullina, Dora Kuzmin i Julija Gubajdullina izvode kvartet uz „Temu s varijacijama“, kako je i sam skladatelj zamislio na službenoj premijeri te uz pomoć naratora, scenografije i svjetla dočaravaju sumornu i intimnu atmosferu dvorišta u kojem je kvartet prvi put izveden.
Ovaj koncert izvodi se u spomen na četiri glazbenika: Henrija Akoki, Jeana le Boulairea, Étiennea Pasquiera i Oliviera Messiaena.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica