Ulaznice.hr

Natrag
FESTIVAL PIANO 3 - PETAR KLASAN
FESTIVAL PIANO 3 - PETAR KLASAN
DATUM, VRIJEME:
04.10.2022., 20:00h
LOKACIJA:
Mala dvorana
CIJENA ULAZNICA:
50 Kn (6.64 €)
ORGANIZATOR:
UDRUGA PROFESIONALNIH GLAZBENIKA DIAPASON
Slobodna mjesta:
258

Popis prodajnih mjesta

PETAR KLASAN
 
Program:
L. van Beethoven: Sonata u f-molu, op. 57
Z. Šljivac: Jesen-Zima iz ciklusa 4 godišnja doba (2013)
D. Kempf: Mariposa de luz (1996)
F. Chopin: Sonata u b-molu, op. 35
F. Liszt: Grandes Etudes de Paganini s. 141 br. 3 „la Campanella“
 
Petar Klasan ( Zagreb,1992.) jedan je od najdarovitijih glazbenika svojega naraštaja. Svoje glazbeno obrazovanje započeo je u Glazbenoj školi u Novskoj u klasi Svjetlane Karabuve te Lidije Vujović Pišpek. Nakon završene osnovne glazbene škole upisuje pripremni studij na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču u klasi Noela Floresa kod kojega uči zahtjevnu pijanističko-umjetničku školu koja svoje korijene vuče od Ludwiga van Beethovena. Svoj preddiplomski studij zavšio je 2014. u klasi Olega Maisenberga, a master studij s najvišim ocjenama 2017. godine u klasi Stefana Vladara. Godine 2022. upisao je postdiplomski studij u klasi Prof. Jasminke Stančul-Cernko također na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. 
 
Trenutno predaje glasovir na Barenboim Said centru za glazbu u Ramallahi te je osnivač i umjetnički voditelj ciklusa Con Brio u bečkom Rathausu u kojem redovito nastupa kao solist i komorni glazbenik sa svojim dugogodisnjim glazbenim partnerima. Sustavno se usavršava na majstorskim seminarima kod uglednih svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Arie Vardi, Dmitri Bashkirov, Pavel Gililov, Milana Chernyavska, Naum Grubert, Olga Cinkoburova, Karl Heinz Kämmerling, Stephen Bishop Kovachevich, Epifanio Comis, Eduardo Hubert.
 
Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih je vrijedno istaknuti prvu nagradu na 43. i 45 državnom natjecanju, prvu nagradu na IX European Music competition u Torinu, prvu nagradu te nagradu publike na XVI Lions Grand Prix - međunarodnom natjecanju u Rijeci, prvu nagradu te nagradu Hrvatskog Društva Skladatelja za najbolju izvedbu skladbe (D. Kempf: Mariposa de Luz) na 2. Hrvatskom natjecanju mladih umjetnika "Papandopulo", treću nagradu te nagradu Dubrovačkog simfonijskog orkestra na 5. EPTA "Svetislav Stančić" međunarodnom pijanističkom natjecanju u Zagrebu te treću nagradu na Elena Rombro Stepanow međunarodnom pijanističkom natjecanju u Beču.
 
Nastupa kao solist, član raznih komornih sastava te kao solist uz orkestar. Nastupio je u brojnim europskim gradovima: Beč, Salzburg, Zürich, Moskva, Rim, Malta, Torino, Mallorca, Catania, Ettlingen, Zagreb, Funchal Madeira, Linz, Wels, Tuzla, Šibenik, Split, Osijek. U domovini je zabilježio nastupe uz Zagrebački orkestar mladih pod ravnanjem maestra Igora Tatarevića, Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenata Mladena Tarbuka, Vladimira Kranjčevica te Uroša Lajovica te Zagrebačke soliste pod palicom maestra Roberta Lehrbaumera. U Moskvi je nastupio uz Ruski nacionalni orkestar Leonida Nikolajeva pod ravnanjem Vasillija Vallitova u izvedbi prvog klavirskog koncerta Čajkovskog.
 
Petar Klasan dobitnik je Priznanja Gradskog vijeća grada Novske za doprinos na području kulture, Priznanja za doprinos razvoju i promicanju ugleda Sisačko-moslavačke županije te priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za izvrsne rezultate u školskoj godini 2006./2007. Dosad je snimio dva solistička nosača zvuka.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica