Ulaznice.hr

Natrag
MORAVSKA FILHARMONIJA OLOMOUC
MORAVSKA FILHARMONIJA OLOMOUC
DATUM, VRIJEME:
07.07.2022., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
80/100/120kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
694

MORAVSKA FILHARMONIJA OLOMOUC
DEBASHISH CHAUDHURI, dirigent
U povodu početka predsjedanja Republike Češke Vijećem Europske unije, koncert organizira Veleposlanstvo Republike Češke u suradnji sa Savezom Čeha u Republici Hrvatskoj i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog.

Program:
Bedřich Smetana
Uvertira operi Prodana nevjesta
Vítězslav Novák
Slovačka suita za mali orkestar, op. 32
Zaljubljeni
Na plesu
Oskar Nedbal
Žalobni valcer iz baleta Andersen
Valcer slavuja iz baleta Priča o Honzi
Josef Suk
Fantastični scherzo za orkestar, op. 25
* * *
Antonín Dvořák
Deveta simfonija u e-molu, op. 95, Iz Novoga svijeta
Adagio – Allegro molto
Largo
Scherzo: Molto vivace
Allegro con fuoco

Moravska filharmonija Olomouc jedan je od najistaknutijih i najstarijih simfonijskih orkestara u Češkoj. Sjedište mu je u povijesnoj prijestolnici Moravske, gradu Olomoucu, a posljednjih je sedamdeset godina glavni pokretač glazbenih aktivnosti u regiji. Na njegov umjetnički razvoj izravno su utjecale istaknute osobnosti češke i međunarodne glazbene scene, među kojima su dirigenti Otto Klemperer i Václav Neumann, violinisti Josef Suk i Gidon Kremer te violončelist Pierre Fournier. Moravska filharmonija tijekom svoje duge povijesti oblikovala je iznimno širok, bogat i raznovrstan repertoar. Orkestar je autentični izvođač čeških klasika, kao što su Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Leoš Janáček i Bohuslav Martinů.

Debashish Chaudhuri (Calcutta, 1975.) prvi je Indijac koji je studirao na Praškom konzervatoriju, a nakon Zubina Mehte, i prvi indijski student na Glazbenoj akademiji Chigiana u Sieni u Italiji (klasa Gianluigija Gelmettija). Surađivao je s više vodećih europskih orkestara, a s Filharmonijskim orkestrom Bohuslav Martinů održao je, 2016. i 2018., prve turneje nekoga češkog ansambla po Indiji nakon više od pola stoljeća. Iznimna originalnost, proživljenost, temperament i opsežan repertoar ono je što ga čini prepoznatljivim u svijetu glazbe. Angažirani je tragač za zaboravljenim i zanemarenim djelima pa je stekao ugled kao dirigent brojnih praizvedbi u suradnji s brojnim orkestrima, uključujući širok raspon djela nadahnutih Indijom i Azijom.
Dobitnik je najviše indijske državne nagrade za doprinos i postignuća u glazbi, kao i Medalje za zasluge u diplomaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke. Njegova glazbena osjećajnost i zadivljujuće interpretacije, koje izvor nalaze u jedinstvenoj sprezi indijske i europske kulture, čine svako njegovo koncertno gostovanje vrhunskim umjetničkim doživljajem.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica