Ulaznice.hr

Natrag
NACIONALNI KOMORNI ZBOR "MADRIGAL-MARIN CONSTANTIN" GLAZBA EUROPSKE RENESANSE
NACIONALNI KOMORNI ZBOR "MADRIGAL-MARIN CONSTANTIN" GLAZBA EUROPSKE RENESANSE
DATUM, VRIJEME:
09.06.2022., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
80/100/120kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
1336

NACIONALNI KOMORNI ZBOR
„MADRIGAL - MARIN CONSTANTIN“
CEZAR VERLAN, dirigent 
 
Koncert je ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Rumunjske u Republici Hrvatskoj. 

Majstori pjevači

Nacionalni komorni zbor Madrigal – Marin Constantin simbol je rumunjskoga i svjetskoga glazbenog života.

U gotovo 60 godina, koliko je prošlo otkad je ansambl osnovao legendarni glazbenik i dirigent Marin Constantin, Zbor je održao blizu pet tisuća koncerata diljem svijeta postavši zaštitnim znakom rumunjske kulture. Uzorne standarde u komornoj zborskoj glazbi postavio je svojim jedinstvenim konceptom koji čine osobita zvučnost, stereofoničan raspored na pozornici te impresivni kostimi članova Zbora.

Repertoar Zbora usredotočen je na glazbu europske renesanse, gregorijanske i bizantske napjeve, tradicionalne popijevke te skladbe klasične i suvremene rumunjske i svjetske glazbene literature.

Zbor je javna ustanova od nacionalnog značaja u okviru rumunjskoga Ministarstva kulture. Počasni ravnatelj Zbora ugledni je dirigent Ion Marin, glavna dirigentica je Anna Ungureanu, učenica maestra Marina Constantina, a od 2016. godine drugi je dirigent Cezar Verlan.

Godine 2016. Nacionalni komorni zbor Madrigal – Marin Constantin imenovan je Veleposlanikom slobode, nade i mira i dobitnik je nagrade „Jean Nussbaum i Eleanor Roosevelt“ koja je ansamblu uručena u sjedištu Ujedinjenih naroda, Palači naroda u Ženevi.

Prošle je godine Zbor pokrenuo program međunarodne komunikacije kojim izvodi državne himne brojnih zemalja po najvišim akustičnim i vizualnim standardima te je dosad snimio i objavio 25 himni. Posljednjih 10-ak godina Madrigal provodi nacionalni program društvene integracije Cantus Mundi, u suradnji s idejnim začetnikom programa, Ionom Marinom, u okviru kojeg djecu iz obitelji skromnijeg materijalnog statusa podučavaju pjevanju. Program je povezao više od 1680 zborova i 60 000 djece iz Rumunjske i dijaspore.

Nakon 59 godina neprekidnog rada, Madrigal nastavlja svoja putovanja kulturne diplomacije kao jedan od najdugovječnijih i najhvaljenijih europskih vokalnih ansambala. 

Izvanserijsko umijeće glazbovanja članova zbora Madrigal – Marin Constantin, od kojih je svaki pjevač istinski solist-virtuoz, kao i atraktivni vizualni, scenski nastup, jamstvo su nezaboravnog glazbenog doživljaja: večer trijumfalne vokalne glazbe i vrhunaca zborske umjetnosti!  

Koncert u povodu 15. obljetnice pristupanja Rumunjske Europskoj Uniji i 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Rumunjske i Republike Hrvatske.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica