Ulaznice.hr

Natrag
ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
DATUM, VRIJEME:
02.05.2022., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
130/170/210kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
1171

ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
MYUNG-WHUN CHUNG, dirigent
Program:
Claude Debussy: More, tri simfonijske skice za orkestar
Maurice Ravel: Valcer
Igor Stravinski: Posvećenje proljeća
 Poslastica u završnici! Jedan od vodećih svjetskih dirigenata današnjice, Myung-Whun Chung, iz najvećih koncertnih dvorana i pozornica dolazi u Hrvatsku svake devete godine, a upravo smo mi izvukli taj sretni broj! U Lisinskom je gostovao s Filharmonijskim orkestrom milanske Scale 2004., a sa Saskom državnom kapelom iz Dresdena 2013. godine. U svibnju 2022. maestro Chung dolazi kao šećer na kraju još jedne iznimne sezone Lisinski subotom. Tijekom impresivne karijere bio je šef dirigent Njemačkoga radijskog filharmonijskog orkestra Saarbrücken Kaiserslautern, glazbeni ravnatelj Opére Bastille, Filharmonije Francuskoga radija, Azijske filharmonije i Orkestra Nacionalne akademije Santa Cecilia iz Rima, šef dirigent Filharmonije iz Seula i poseban umjetnički savjetnik Tokijske filharmonije. Osobitu čast iskazala mu je Državna kapela u Dresdenu, kad ga je, prvi put u dugoj povijesti, imenovala svojim prvim glavnim gostujućim dirigentom! Istovremeno Myung-Whun Chung redovito surađuje s najglasovitijim svjetskim ansamblima i opernim kućama, poput njujorškog Metropolitana. Za svoj umjetnički doprinos nagrađen je brojnim priznanjima i nagradama, među kojima su Nagrada Arturo Toscanini i orden Legije časti za doprinos Pariškoj operi. Posebno mjesto u Chungovoj karijeri zauzima humanitarni rad; 1995. godine UNESCO ga je proglasio Osobom godine.
 Za novi zagrebački nastup izabrao je vrhunski Orkestar mladih Gustav Mahler! Taj ansambl osnovan je na poticaj slavnog Claudija Abbada, a danas je jedan od vodećih i nedvojbeno najboljih orkestara mladih u svijetu. Njihovu izvrsnost i najvišu umjetničku kvalitetu, pod vodstvom maestra Chunga, potvrdit će i čudesni program koncerta. S posvećenjem proljeća Stravinskog, okupani u Debussyjevu moru, uz Ravelov valcer želimo svima bolji svijet u boljoj budućnosti koju svi sanjamo, a mi zajedno s vama i umjetnicima u programu Lisinski subotom pokušavamo i ostvariti.
 
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica