Ulaznice.hr

Natrag
JUMBO BIG BAND: JAZZ ORKESTAR HRT-a,BIG BAND RTV SLOVENIJA I BIG BAND RTS-a
JUMBO BIG BAND: JAZZ ORKESTAR HRT-a,BIG BAND RTV SLOVENIJA I BIG BAND RTS-a
DATUM, VRIJEME:
12.03.2020., 20:00h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
50kn
ORGANIZATOR:
HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA
Slobodna mjesta:
591

Jumbo Big Band
Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije
Big Band Radio-televizije Slovenije
Big Band Radio Televizije Srbije
Vladimir Nikolov, dirigent
 
Nakon velikog uspjeha zajedničkog koncerta održanog 17. studenoga 2018. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Big Band Radio-televizije Slovenije i Big band Radio Televizije Srbije ponovno se udružuju kao Jumbo Big Band.
Pod ravnanjem makedonskog dirigenta mlađe generacije, Vladimira Nikolova, školovanog na Amsterdamskom konzervatoriju, koji osim kao bandleader, djeluje i kao skladatelj producent, aranžer, pijanist i gitarist, udruženi orkestri nastupit će 12. ožujka u Zagrebu, 13. ožujka u Ljubljani i 15. ožujka u Beogradu. 
 
Kao i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (utemeljen u sezoni 1946./1947.), i druga dva orkestra ubrajaju se među najstarije radijske jazz orkestre u Europi: Big Band Radio-televizije Slovenije kontinuirano djeluje od 1945., a Big Band Radio Televizije Srbije osnovan je 1948. godine. Sva tri orkestra imaju i zajedničku povijest koncertiranja: 1989. godine zajedno su nastupili u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, što je bio i prvi u povijesti zabilježen nastup tri big banda na istoj pozornici! 
Sjajan odjek toga koncerta bio je nadahnuće za sličan projekt trideset godina poslije u najreprezentativnijim koncertnim prostorima Zagreba, Ljubljane i Beograda. Na mini turneji Jumbo Big Band izvodit će skladbe posebno priređene upravo za takav, veliki sastav, ali će i svaki orkestar samostalno odsvirati repertoar po kojemu je prepoznatljiv, stavljajući naglasak na jazz standarde i opus Dukea Ellingtona.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Košarica