Ulaznice.hr

Natrag
"VEČERAS JE NAŠA FEŠTA" - VEČER DALMATINSKIH PJESAMA
"VEČERAS JE NAŠA FEŠTA" - VEČER DALMATINSKIH PJESAMA
DATUM, VRIJEME:
21.03.2020., 20:00h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
150/170/190kn
ORGANIZATOR:
MUSIC BOX D.O.O.
Slobodna mjesta:
1306

Za sve ljubitelje klapske glazbe dolazi još jedna muzička poslastica. Ovog ožujka u KD Lisinskom sprema se večer posvećena tradicionalnoj i suvremenoj klapskoj pjesmi koju će svojim glasovima i instrumentima uveličati predstavnici klapskog pjevanja. Svoju interpretaciju lokalne tradicije prikazat će kroz prizmu suvremenog, pop izričaja koji predstavlja novi smjer razvoja dalmatinskog klapskog pjevanja. 

Ovim projektom želi se pridonijeti očuvanju dalmatinske klapske pjesme, kao dijela nematerijalne kulturne i narodne baštine Hrvatske, koja je nepresušno  vrelo inspiracije brojnih muzikologa, etnologa, skladatelja, glazbenika i glazbenih aranžera, a najviše ljubitelja klapske pjesme. Brojne generacije koje su stvarale ovu tradiciju doživljavale su klapu kao životnu filozofiju, bijeg od stvarnosti, nasušnu potrebu uzajamnosti, prijateljstva i komunikacije, a 2012. godine ova nematerijalna-kulturna baština postavljena je na UNESCO-vu listu što dodatno pridaje važnosti njenog očuvanja.

Ove godine na večeri dalmatinskih pjesama u KD Lisinskom nastupaju:


Klapa Cambi
Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike.

Klapa Kumpanji
Klapa Kumpanji osnovana je 1995. godine u Blatu na Korčuli i od tada bilježi brojna snimanja i uspješne koncerte u raznim gradovima, dvoranama, televizijskim i radio emisijama diljem Hrvatske i Europe. Osim dominantnog a capella pjevanja, klapa ima svoj mali mandolinski sastav.


Trio gušt
Majstori su scenskog nastupa. "Gušt svira sve vrste popularne glazbe, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpretiraju glazbu. Prvi, električni, namijenjen je za izvođenje prvenstveno plesne glazbe, a drugi je onaj akustični, uživo.

 

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Košarica