Ulaznice.hr

Natrag
PIANOTRON-ZVJEZDAN RUŽIĆ
PIANOTRON-ZVJEZDAN RUŽIĆ
DATUM, VRIJEME:
08.11.2019., 20:00h
LOKACIJA:
Mala dvorana
CIJENA ULAZNICA:
60kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
248

Pianotron je posljednji u nizu projekt autora Zvjezdana Ružića. Osim imenom, on je i konceptualno organiziran kao nijedan drugi, bez imalo pretjerivanja. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu.
 
Već se u samom imenu kriju instrumenti na kojima su stvorene skladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i Mellotron. Dok su isti popularizirali Beatlesi, Ružić mu pristupa s neke potpuno druge, nove i inovativne strane. Iz dosad nečuvene kombinacije akustičnog klavira i jednog od prvih elektroničkih sintisajzera proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku od onih najmlađih do najstarijih, što je potvrđeno na premijernoj izvedbi albuma u Opatiji krajem ožujka ove godine.
 
Oduševljenje publike podijelili su i eminentni kolege glazbenici, kao što su Massimo Savić, Neno Belan i Berislav Blažević, što svakako potvrđuje kako ovaj projekt nudi nešto drugačije, nešto inovativno i svježe.
 
Inspiraciju Ružić pronalazi u hrvatskoj kulturi i krajolicima te svoje doživljaje spretno opisuje svojim notama kako bi svatko tko ih čuje osjetio i dušu zemlje, naroda i melosa u kojemu je odrastao i koji ga je svakako značajno oblikovao u ono tko i što on danas jest.
 
Ružićeva skromnost i pristupačnost te pitkost izričaja izraženi su u ovom solo albumu, na kojemu posebno dolaze do izražaja njegove skladateljske i aranžerske sposobnosti. Iako je kombinaciju Mellotrona i koncertnog klavira predstavio i na protekla dva albuma sa svojim sekstetom, u ovom projektu je Ružić pred publikom sam i ogoljen: desna ruka na klaviru, lijeva na Mellotronu i čitav njegov unutarnji svijet se ispoljava notama, bez ikoga na pozornici na koga će se osloniti.
 
To zahtijeva koncentraciju, ali i hrabrost, zbog čega je Ružić dugo tražio ton i mjeru kako bi se izrazio i iskazao točno onako kakav on jest: razigran, uporan, spretan, nepokolebljiv, kreativan i inovativan. Rezultat je projekt Pianotron, projekt kojemu nema sličnoga jer je on prvi na svijetu koji se odvažio prikazati doživljaje svoje zemlje i života u njoj na način baš kakva je i ona - posve posebna i unikatna. On pronalazi način da nešto kompleksno pretvori u nešto što je za slušanje izuzetno pitko te da nešto nezamislivo lijepo, kao što je Hrvatska i hrvatska kultura, prikaže na dosad nezamisliv način zahvaljujući odvažnom pristupu u kombiniranju instrumenata.
 
Njegov je cilj izazvati i sebe i publiku na nešto dosad nepoznato i nečuveno te pritom u svojoj glazbi zamrznuti ljepote Hrvatske kako bi zauvijek ostale upravo onakve kakvima ih je on vidio i doživio u trenucima inspiracije.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica