Ulaznice.hr

Natrag
ZA DOBRA STARA VREMENA
ZA DOBRA STARA VREMENA
DATUM, VRIJEME:
01.10.2019., 20:00h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
130/150/170/220kn
ORGANIZATOR:
AQUARIUS RECORDS D.O.O.
Slobodna mjesta:
2

Malo je glazbenih imena koja su se oduprla mijeni vremena i trendova i koja su ostala omiljena kod svih generacija. Upravo takvo rijetko ime su Novi fosili koji će u 2019. godini proslaviti čak 50 godina postojanja. Posvjedočit će to i jedini član benda koji je tu od samog početka, pa do danas Marinko Colnago, a koji se još uvijek sjeća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Mijenjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svijet poput omiljene pjevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića, te posljednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već 50 godina šire ‘dobre vibracije’.
 
Bend je tijekom godina osvojio sve najvažnije diskografske nagrade , a vrlo su zapaženi bili i na inozemnim festivalima i natjecanjima. Njihove ploče i albumi godina su  najprodavanije, a njihove pjesame postale su hitovi svih vremena: "Da te ne volim", "Reci mi tiho", "Saša", "Šuti moj dječače plavi", "Sanja", "Košulja plava"
 
Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda  Sanja Doležal koja s Fosilima nastupa još od 1983. Godine. U grupu je došla s 20 godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvijezda bivše države, te je s Fosilima proputovala Europu, Rusiju, Kanadu i Sjedinjene Američke Države.
 
Godine 1987. Novi fosili predstavljaju Jugoslaviju na Eurovizijskom natjecanju u Bruxellesu, s pjesmom ''Ja sam za ples'' i osvajaju četvrto mjesto. Singl s pjesmom objavljen je u devet europskih zemalja.
 
Danas, 50 godina nakon pokretanja benda njihova je dužnost genaracijama koje dolaze prenijeti svoju ostavštinu, pa Marinko Colnago, Sanja Doležal i ‘dobri duh benda’ Vladimir Kočiš Zec započinju “Priču o 50 godina Novih fosila”. Kroz nju će se prisjetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola stoljeća. Također veliku posvetu dat će i Gradu Zagrebu s kojim Fosili oduvijek imaju posebnu povezanost. “Košulja plava” njihov veliki hit iz 1981. godine neslužbena je himna nogometnog kluba Dinamo, a ta i druge pjesme Fosila postale su dijelom zagrebačke glazbene ostavštine.
 
“Priča o 50 godina Novih fosila – Za dobra stara vremena” bit će veliko slavlje glazbe, tradicije I ljubavi, za sve generacije.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica