Ulaznice.hr

Natrag
KANCONIJER - ZBOR I SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-a
KANCONIJER - ZBOR I SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-a
DATUM, VRIJEME:
14.05.2020., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
40/60kn
ORGANIZATOR:
HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA
Slobodna mjesta:
209

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a
Yordan Kamdzhalov, dirigent
Kristina Kolar, sopran
Ivana Srbljan, mezzosopran
Zbor i Orkestar Opere HNK-a Ivan pl. Zajc iz Rijeke
 
Program:
Gustav Mahler: 2. simfonija „Uskrsnuće"
 
Tipično za svoju viziju ljudskih težnji i idealizma, Gustav Mahler je u Drugoj simfoniji stvorio osobni, ali time ne manje univerzalni, koncept 'uskrsnuća'. Nastavljajući ideje predstavljene u Prvoj simfoniji, napisao je simfonijski stavak Totenfeier (Pogrebni obred) za koji je Hans von Bülow rekao: „Ako je to što sam čuo još glazba, ja više ništa ne razumijem.” Mahler je bio slomljen, i čak razmišljao o tome da odustane od skladateljskog poziva, no to se nije dogodilo. Nastavio je rad, pri čemu je upotrijebio pjesme Sv. Antun Padovanski propovijeda ribama i Prasvjetlo iz zbirke Dječakov čarobni rog. Za zaključni, peti stavak nove simfonije,nadahnuće je dobio na misi tijekom Bülowova pogreba, na kojoj je čuo odu Uskrsnuće F. G. Klopstocka: „Pogodilo me poput munje, i sve mi je postalo pregledno i jasno!”
Djelo je praizvela Berlinska filharmonija 1895., nakon čega je zapisao: „Paralela između života i glazbe možda je dublja i opsežnija negoli je sada moguće opisati. Ipak, ne tražim ni od koga da me u tome slijedi, i ostavljam tumačenje detalja imaginaciji svakoga slušatelja.”
U izvedbi toga monumentalnog djela, Zboru i Simfonijskom orkestru HRT-a pridružuju se gosti iz Opere HNK-a Ivan pl. Zajca iz Rijeke: nacionalna prvakinja Kristina Kolar, mezzosopranistica Ivana Srbljan te Zbor i Orkestar, pod ravnanjem njihova šefa dirigenta Yordana Kamdzhalova.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Košarica