Ulaznice.hr

Natrag
LOLA ASTANOVA
LOLA ASTANOVA
DATUM, VRIJEME:
05.11.2019., 20:00h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
220/260/300/380kn
ORGANIZATOR:
POLIFONIJA D.O.O.
Slobodna mjesta:
875

Lola Astanova proslavljena je uzbekistanska pijanistica poznata po interpretacijama Chopina, Liszta i Rahmanjinova te neuobičajenom izvođačkom stilu.
 
Prepoznata kao velik talent, Lola je već sa šest godina upisala elitnu glazbenu školu za darovitu djecu u Taškentu, a već je s 8 krenula na turneje po Europi.
 
Na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovskog studirala je u klasi profesora Lava Naumova, koji je njezin pijanizam opisao kao „rijedak i istinski ingeniozan“, a njezine izvedbe Chopina „naprosto izvanrednima“.
 
Godine 1996. pobijedila je na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frédéric Chopin za mlade pijaniste, a 1998. predstavljena je u dokumentarnom filmu UNESCO-a „Čuda 20. stoljeća“.
 
Godine 2003. preselila je u SAD i debitirala u Washingtonu u Centru izvedbenih umjetnosti John F. Kennedy. Godine 2007. briljirala je na Classical Superstars Fantasy koncertu uz Valerija Gergijeva i Kirov orkestar Marijinskog teatra, čime je privukla pozornost i oduševila svjetsku glazbenu kritiku.
Godinu dana kasnije, u organizaciji Nacionalnog memorijalnog muzeja 11. rujna na dobrotvornom koncertu „Notes of Hope“ svirala je na Steinwayu kultnog virtuoznog pijanista i skladatelja Vladimira Horowitza.
 
Godine 2012. debitirala je u Carnegie Hallu nastupivši na posebnom gala koncertu posvećenom Vladimiru Horowitzu kojim je predsjedao Donald Trump, a vodila ga je legendarna oscarovka Julie Andrews.
 
Njezina izvedba Gershwinove Rapsodije u plavom s Gerardom Schwarzom i All-Star Orchestra, prikazana u televizijskoj emisiji „Visions of New York“, osvojila je nagradu Emmy 2016. godine.
 
Osim vrhunskim muziciranjem, Lola Astanova plijeni pozornost i svojim originalnim aranžmanima i transkripcijama poznatih melodija i klasičnih skladbi. Jednako tako, zbog svojeg se osebujnog modnog stila koji uključuje izuzetno kratke haljine i vrtoglave potpetice u više navrata pojavljivala u modnim časopisima, a 2012. časopis Limelight svrstao ju je u Top 10 stilskih ikona klasične glazbe.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica