Ulaznice.hr

Natrag
BEČKI DJEČACI
BEČKI DJEČACI
DATUM, VRIJEME:
15.02.2020., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
130/170/210kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Nema ulaznica u online prodaji.

BEČKI DJEČACI
 
Dječaci su ponovno u gradu!
 
Bečki dječaci, odnosno Wiener Sängerknaben, jedan je od najpoznatijih dječjih zborova na svijetu!
 
Još od davne 1498. pa do 1918. godine zbor dječaka u sklopu Bečke dvorske kapele (Hofmusikkapelle) muzicirao je isključivo za privatne i ceremonijalne potrebe carskoga dvora. No nakon 1918. godine, postavši privatna institucija, njihov se kraljevski ugled proširio diljem svijeta. Carske uniforme zamijenila su mornarska odijelca koja su tada bila u modi. Uspjehu ansambla pridonijeli su i hrvatski glazbenici – Lovro pl. Matačić i Max Emanuel Cenčić. Danas zbor čini više od stotinu pjevača (koji dolaze iz tridesetak zemalja) u dobi od deset do četrnaest godina. Podijeljeni su u četiri skupine: Bruckner, Haydn, Mozart i Schubert. Zajedno ta četiri manja zbora prirede godišnje oko 300 koncerata pred gotovo pola milijuna ljudi koji dolaze slušati te anđeoske glasove u svim krajevima svijeta. Njihovi su nastupi mnogo više od običnih koncerata; donose šaren, raznovrstan glazbeni vatromet poznatih melodija koji odzvanja u velikodušnosti čistoće tona i ambicioznoga glazbenog duha.
 
Svaka skupina provede od sedam do jedanaest tjedana školske godine na turneji po gotovo svim europskim zemljama, gostujući često u Aziji, Australiji i Americi. S članovima Bečke filharmonije i muškim dijelom Zbora Bečke državne opere, Bečki dječaci održavaju i tradiciju glazbenika bečkog dvora: kao Hofmusikkapelle nastupaju na nedjeljnoj misi u bečkoj Carskoj kapeli, kao što se to činilo i davne 1498.
Repertoar zbora uključuje djela od srednjovjekovne do suvremene i eksperimentalne glazbe. U novije vrijeme često nastupaju s Bečkom filharmonijom, Bečkim simfoničarima, Londonskom filharmonijom, Berlinskom državnom kapelom, Filharmonijom iz Osla i Simfonijskim orkestrom iz Pittsburga. U posljednjem desetljeću nastupali su pod ravnanjem Pierrea Bouleza, Nikolausa Harnoncourta, Marissa Jansonsa, Zubina Mehte, Marca Minkowskog, Riccarda Mutija, Kenta Nagana, Seijija Ozawe, Christiana Thielemanna i dr. Zanimanje za njihove koncerte ne jenjava – svi žele čuti najbolje dječje glasove svijeta ujedinjene u klicanju najvećoj umjetnosti – glazbi!

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2
Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica