Ulaznice.hr

Natrag
FILHARMONIJA BBC-a
FILHARMONIJA BBC-a
DATUM, VRIJEME:
12.10.2019., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
170/210/250kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
189

FILHARMONIJA BBC-ja
JOHN STORGÅRDS, dirigent
KIAN SOLTANI, violončelo
 
Program:
B. Britten: Jednostavna simfonija, op. 4
J. Haydn: Drugi koncert za violončelo i orkestar u D-duru, op. 101 (Hob. VIIb:2)
A. Bruckner: Šesta simfonija u A-duru, WAB 106
 
Nakon BBC Promsa – Lisinski subotom!
 
Gostovanje jednoga od najcjenjenijih orkestara Velike Britanije, Filharmonije BBC-ja pod ravnanjem njihova glavnoga gostujućeg dirigenta Johna Storgårdsa, jedan je od vrhunaca nove koncertne sezone!
 
Njihova je matična kuća Dvorana Bridgewater u Manchesteru, no ljeto provode u Londonu, kao domaćini jednoga od najpoznatijih svjetskih festivala klasične glazbe - BBC Proms. Na početku nove sezone, nakon nekoliko vrhunskih koncerata u londonskom Royal Albert Hallu, maestralna Filharmonija BBC-ja stiže u Lisinski!
 
Oduvijek ispred svojega vremena, inovativni i inspirativni orkestar posebnu pozornost posljednjih nekoliko sezona posvećuje popularizaciji klasične glazbe. Posebno ih vole milenijalci koji sve češće slušaju njihove izvedbe na Trećem programu Radija BBC preko popularnih streaming servisa, što ih potiče i da njihov atraktivni program dođu slušati uživo, bilo u matičnoj dvorani u Manchesteru (u kojoj svaki put ugoste čak više od pet tisuća posjetitelja) bilo na nekom od gostovanja uz vrhunske soliste diljem svijeta. Zvuk Filharmonije BBC-ja može se redovito pratiti i na najslušanijoj radijskoj postaji na svijetu, Prvom programu Radija BBC, gdje se mogu čuti bogati aranžmani pop-hitova skupina kao što su Nero ili The XX, inače velikih miljenika zagrebačke publike.
Zaslužan za njihovu neizmjernu inovativnost i popularnost je donedavni šef-dirigent Juanjo Mena. Orkestar je vodio od 2011. do 2018. i u tom razdoblju je dvaput nastupio u ciklusu Lisinski subotom, 2012. i 2014.  godine. U njegovo vrijeme orkestar je znatno proširio standardni repertoar i prionuo na rad uz velike vokalno-instrumentalne partiture, dok ga je Storgårds obogatio djelima i skandinavskih skladatelja te je s orkestrom snimio cjeloviti simfonijski ciklus Jana Sibeliusa, što je iznjedrilo diskografska izdanja prodana u gotovo milijun primjeraka. Nedavno su u izvedbi Sibeliusove Šeste simfonije eksperimentirali i s binauralnim valovima, što je publika prihvatila s velikim uzbuđenjem.
 
Za zagrebački koncert Filharmonija BBC-ja odabrala je raznovrsni program sa simfonijskim djelima Brittena i Brucknera, dok će im se u izvedbi Haydnova Drugog koncerta za violončelo i orkestar u D-duru, op. 101 pridružiti vrhunski čelist Kian Soltani, ekskluzivni umjetnik diskografske kuće Deutsche Grammophon, pobjednik brojnih velikih međunarodnih natjecanja, među kojima i 5. Međunarodnog violončelističkog natjecanja Antonio Janigro, održanog 2012. godine u Zagrebu. Mladi i atraktivni glazbenik predstavnik je najnovije generacije zvijezda klasične glazbe (koje su stalni postav programa najpoznatijih svjetskih pozornica), a u aktualnoj je sezoni umjetnik u rezidenciji Kraljevskog filharmonijskog orkestra, što je veliko priznanje njegove kvalitete.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica