Ulaznice.hr

Natrag
LISINSKI 200
LISINSKI 200
DATUM, VRIJEME:
28.09.2019., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
130/170/210kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
177

LISINSKI 200
SIMFONIJSKI ORKESTAR 
I ZBOR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE
NIKŠA BAREZA, dirigent
 
Ljubav i zloba ili ljubav bez zlobe?
 
Znate li tko je čovjek po kojem je nazvana koncertna dvorana u kojoj uživate u nezaboravnim glazbenim trenucima, u kojoj je ispisana čudesna novija povijest hrvatske glazbene umjetnosti, nadahnjujuće okružje maestralnih nastupa svjetskih glazbenih zvijezda uz vrhunsku produkciju, posebne ljepote zvuka i arhitekture koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim?
 
Novu, pomno osmišljenu vrhunsku sezonu najizvrsnijeg i najprivlačnijeg ciklusa, Lisinski subotom, otvorit će koncert Lisinski 200! Njime ćemo podsjetiti, o 200. obljetnici rođenja i 165. obljetnici smrti, na nesebičnog domoljuba i istinskog, ali nesretno zapostavljenoga glazbenog velikana Vatroslava Lisinskog! Lisinski je, unatoč životnim nedaćama i neshvaćanju, u kratkom životu upornim i neumornim stvaralaštvom ostavio snažan umjetnički trag u hrvatskoj glazbi. Stvorio je djela velike ljepote, napisao prvu hrvatsku nacionalnu operu Ljubav i zloba i još uspjeliju operu Porin, više od sedamdeset nadahnutih solo pjesama, četrdesetak zborova i razna instrumentalna djela za orkestar, među njima i predivnu orkestralnu idilu Večer. Posljednje djelo, Cum invocarem za sopran solo, mješoviti zbor i orgulje, napisao je kao svojevrsni vlastiti rekvijem, predosjećajući skoru smrt, ne navršivši ni 35 godina.
 
Neka od tih djela imat će priliku čuti i posjetitelji prvoga ovosezonskog koncerta u interpretaciji Simfonijskog orkestraZbora Hrvatske radiotelevizije i istaknutih solista pod ravnanjem jednog od najvećih hrvatskih dirigenata – Nikše Bareze. Budući da je podjednako cijenjen kao dirigent simfonijskog i opernog repertoara, njegovu karijeru obilježavaju veliki inozemni uspjesi, profesionalni boravci u Zürichu, Sankt Peterburgu i Grazu, službe stalnog dirigenta hamburške Opere i milanske Scale, šefa-dirigenta Filharmonije Robert Schumann u Chemnitzu te gostujućeg šefa-dirigenta Opere u Ciudad de Méxicu... Veliki poznavatelj glazbene literature i dirigentskog zanata, dobitnik brojnih domaćih i inozemnih nagrada, u svojem stvaralaštvu ne zapostavlja ni hrvatsku glazbenu baštinu.
 
Neprocjenjivo glazbeno naslijeđe iz pera Vatroslava Lisinskog nezaobilazno je u predstavljanju hrvatskoga nacionalnoga identiteta u svijetu.
 
Uz Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije te soliste, zagrebačka će se publika na početku nove, spektakularne koncertne sezone uvjeriti u to zašto je najbolja i najcjenjenija hrvatska koncertna dvorana ponosno povezana s likom i djelom Vatroslava Lisinskog.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 amex2
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

MapaNatrag
¸

Košarica